Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti

0
83

Više od 5.000 posetilaca je proteklog vikenda posetilo manifestaciju Wine Garden, koja je prvi put održana u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti
Lena Kovačević, jedan od muzičkih gostiju manifestacije

Veliki uspeh manifestacije je prevazišao očekivanja organizatora. Atmosfera koju je stvorilo hiljade ljubitelja vina, prirode i dobre muzike, retko se može osetiti u Beogradu. Posetioci su poštovali uputstva organizatora i veoma pažljivo se odnosili prema prostoru u kome se nalaze, tako da je Botanička bašta posle događaja ostala čista i uredna.

Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave
Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti
Više od 5.000 posetilaca bilo je proteklog vikeda u “Jevremovcu”, slikano dronom

Na brojnim štandovima posetioci su tokom lagane šetnje kroz predivni ambijent Botaničke bašte mogli da degustiraju vrhunska vina i sireve, a u piknik zoni i da odmore i igraju sa decom. Svi su bili u prilici da na najbolji način osete atmosferu koja vlada na Vinskom maratonu, koji će 21. septembra biti održan na Paliću. Wine Garden je i osmišljen kao događaj koji prenosi duh Vinskog maratona u Beograd. Ali je, kažu organizatori, prevazišao svoj cilj.

Spot Lene Kovačević za pesmu “Dubine”

Od 19h posetioci su se okupljali pored staklenika na centralnom platou “Jevremovca”, gde su tokom večeri održani koncerti vrhunskih muzičara. Tako su za oba dana karte bile rasprodate. U subotu je publiku za koncert Lene Kovačević zagrejao bend “Bricks and Cans”. Potom je Lena na publiku prenela divne emocije koju nose njene pesme, a pevala je i svetske hitove svojih francuskih i američkih koleginica. Na repertoaru su se našle i srpske tradicionalne pesme, na koje je publika posebno reagovala.

Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti
Veliki uspeh prvog Wine Gardena

Naredne večeri glas i muziciranje mlade pijanistkinje i kantautorke Katarine Pejak je sve prisutne ostavilo bez daha. Bio je to odličan uvod u energičan nastup Marka Louisa. Muzičar je privukao više od dve i po hiljade ljudi koji su burno reagovali na majstorije koje je izvodio na perkusijama i klaviru. Osim pesmom Marko je publiku razgalio i svojim specifičnim plesom, ali i raznim doskočicama između pesama.

Kad Maja i Marko Louis naprave spot mami za rođendan

Veliki uspeh prvog Wine Gardena je dokaz da je ovakav događaj nedostajao prestonici i svakako će nastaviti da se održava. A pre toga, na Paliću 21. septembra hiljade trkača će uživati u Vinskom maratonu, koji na jedinstven način spaja trčanje, vino i muziku.

Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti
Piknik u srcu grada

PR, Foto: Ivana Čutura / Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde