Velikani belkanta: Veče posvećeno kompozitoru Rosiniju 13. juna

0
159

Poslednji koncert iz triptiha “Velikani belkanta” pod nazivom “Ja, Đoakino Rosini”, posvećen je 150. godišnjici od smrti kompozitora.

veče posvećeno đ rosinijuVeče posvećeno kompozitoru Rosiniju biće održano 13. juna na Sceni “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu. U saradnji sa Nacionalnim teatrom u srpskoj prestonici, Ars Creativa završava organizaciju i realizaciju celovečernjih koncerata iz umetničkog projekta “Velikani belkanta”.

Kiki Lesendrić piše pesmu za Bočelija

Publika će i ovaj put imati priliku da se upozna sa životom i stvaralačkim opusom još jednog velikana opere – Đoakina Rosinija. Tim povodom, pod mentorstvom operskog pevača, tenora i profesora Nikole Kitanovskog, posetiocima će se predstaviti odabrani mladi umetnci, gosti i studenti iz njegove klase.

veče posvećeno đ rosiniju
Nikola Kitanovski, Foto: Narodno pozorište u Beogradu

I, to: Ljubomir Popović (tenor); Mirjana Matić (sopran); Ana Stanković (sopran); Marija Čuposki (sopran); Nevena Đoković (sopran); Martina Koljenšić (mecosopran); i gošća Aleksandra Jovanović (sopran) iz klase profesorke Anete Ilić. Pevače će za klavirom pratiti pijanista Milivoje Veljić, a tekstove će čitati glumac Bogdan Bogdanović.

SNP: „Pop Ćira i pop Spira“ kao komična opera

Reditelj koncerta je Vladan Đurković, scenograf Miraš Vuksanović, a asistent scenografa Jasna Saramandić. Ulaz je slobodan.
U sezoni 2018/2019, na Sceni “Raša Plaović”, Ars Creativa najavljuje koncert posvećen 160. godišnjici od rođenja kompozitora Đakoma Pučinija.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde