Vegani i vegetarijanci na Demofestu

0
223

Organizatori prijatno iznenađeni da izvođači na predstojećem Demofestu u Banjaluci, među kojima je i Marki Ramon, nisu bili zahtevni. U bendu “Dubioza kolektiv” šestorica vegetarijanaca.

demofestDo desetog Demofesta ostalo je manje od mesec dana, a među više od 65 bendova koji će zasvirati na tvrđavi Kastel, nalazi se i nekoliko internacionalno poznatih izvođača, kao što jamajčanski muzičar Ky-Mani Marley, pank legenda Mark Ramon iz SAD, britanski “Rudimental” DJ set i “Freemasons”, Funkerman iz Holandije i najpoznatiji muzički sastav BiH “Dubioza kolektiv”.

demofest Marky-Ramone
Marki Ramon tražio je sobu sa kadom i pivo

Uveliko je poznato da globalne zvezde neretko imaju neobične prohteve kada stignu u grad u kojem nastupaju, ali za ovogodišnje goste Demofesta i Banjaluke očigledno ne važe takva pravila. Njihove želje su prilično skromne u odnosu na ono sa čim su se organizatori banjalučkog festivala demo bendova do sada susretali.

Zvezde Demofesta nisu zahtevne

Tako su pank-rok superstar Marki Ramon i njegova ekipa zahtevali vode u izobilju. Tu su i razni obični i gazirani sokovi, i nekoliko vrsta energetskih napitaka. Marki Ramon je tražio samo jednu vrstu pića koja sadrži alkohol, a to je pivo. Kada je hrana u pitanju, američki muzičari nemaju nekih specijalnih prohteva. Osim što ne žele da vide brzu hranu i “džank fud”. Tražili su tunjevinu, sardinu, losose i mnogo voća. Insistirali su na još jednoj stvari – Marki Ramon želi sobu sa kadom.

ky-mani-marley
U ekipi Ky-Mani Marley sa Jamajke je deset vegetarijanaca

Ky-Mani Marley sa Jamajke stiže sa timom koji čini čak 16 ljudi, ali ni oni nisu zahtevni. Za ručak su tražili piletinu, salatu i dva jednostavna jela od testenine ili burgere. Nakon nastupa, ekipa je tražila ribu sa povrćem ili picu. A, kao zamena mogu da posluže i sendviči sa piletinom i tunjevinom, kao i vegeterijanski sendviči. Tim pre što bend sa Jamajke ima 10 vegeterijanaca. Kad je reč o piću Ky-Mani i njegov bend su tražili pivo, po jednu flašu likera i konjaka, kao i dve flaše belog ruma.

RUDIMENTAL- demofest Vegani i vegetarijanci
Topao i zdrav obrok sa veganskim opcijama bio je jedini zahtev britanskog “Rudimental” DJ seta
Votka je očigledno popularna među DJ-evima

Britanski “Rudimental” koji dolaze sa DJ setom ima samo jedan zahtev kada je hrana u pitanju – da to bude topao i zdrav obrok sa veganskim opcijama. Baš kao i gorepomenute kolege, tražili su mnogo vode, gazirane i negazirane sokove, energetska pića, pivo i votku.

Votku je tražio i Funkerman, a pored toga i flašu ruma, nešto gaziranih i voćnih sokova i – vode. Votka je očigledno popularna među DJ-evima, pa je isto tražio i “Freesmasons”, kao i tekilu i pivo.

Dubioza-kolektiv demofest
U ekipi benda “Dubioza kolektiv” šestorica su vegetarijanci

Članovi benda “Dubioza Kolektiv” takođe su tražili običnu i gaziranu vode, kao i prirodne voćne sokove. Kada je hrana u pitanju, momci iz “Dubioze” su zamolili da se obrati pažnja na to da u ekipi imaju šest vegetarijanaca, kao i na to da je jedna osoba alergična na orašaste plodove. Pored nabrojanog pića, u bekstejdžu će ih čekati različite grickalice, sveže voće, pivo i vino.

Marky Ramone, Ky-Mani Marley, “Rudimental” DJ set, “Dubioza kolektiv”, Funkerman i “Freemason” će nastupiti u revijalnom programu jubilarnog Demofesta, koji će biti održan od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde