Večiti romantik: Koncert Željka Vasića u Kombank dvorani 5. aprila

0
140

Šarmantni pevač, kompozitor i tekstopisac svojim pesmama ispuniće Kombank dvoranu.

Večiti romantik: Koncert Željka Vasića u Kombank dvorani 5. aprila

Željko Vasić je nedavno privukao pažnju novom pesmom i spotom “Večiti romantik”. On će u beogradskoj Kombank dvorani 5. aprila početi prolećnu seriju koncerata po Srbiji i regionu.

– Nove i stare pesme, mnogo sjajnih muzičara koji će napraviti nezaboravnu žurku i gužvu na bini i popularni pevač u čijim hitovima publika uživa već 19 godina – najavljuju organizatori predstojeći Vasićev koncert u Beogradu.

Željko Vasić objavio spot za emotivnu baladu “Gnezdo”

“Večiti romantik” je pesma koja nosi snažnu emociju i ulazi u uvo na prvo slušanje, pre svega, zbog upečatljivog refrena. Autor muzike i teksta je Vuk Matić, a aranžman je uradio sam pevač. Spot je režirao Goran Đukanović, a u njemu se pojavljuju i baletski igrači Milan Rus i Tijana Šebez, za koje je koreografiju uradio Milan Gromilić.

Kako kaže Željko, vreme je za glamurozne koncerte.
– Predstojeća turneja se razlikuje od dosadašnjih koncerata, pre svega po sastavu muzičara. Pored standardnog benda, tu će biti gudači i bras sekcija, ukupno 11 ljudi na bini što obećava veoma glamurozne koncerte – rekao je Vasić.

On dodaje da i dalje ima tremu pred premijeru novih pesama, koncerte i nove muzičke korake.
– Uvek imam tremu. Uglavnom pobegnem iz grada svaki put kad pustim u etar neku novu pesmu i čekam reakcije. To mi je vremenom postao kao neki ritual. Pred koncert volim da budem nasamo sa ekipom koja sa mnom svira. To mi pomaže da se zbližimo i povežemo, tako da na bini budemo jedno.

Kako je Željko Vasić došao do pesme “Bez milosti”
Večiti romantik: Koncert Željka Vasića u Kombank dvorani 5. aprila
Foto: Facebook / Željko Vasić

Pevač kaže da se nikad neće pomiriti sa neukusom i šundom. Takođe ni sa nepravdom. Na pitanje koliko puta piše i briše note i stihove pre nego ih otpeva, odgovara:
– Kod mene se sve gradi samo od sebe. Svaka nota povlači drugu notu i drugi instrument, ali generalno ne sedam za klavir ukoliko mi u glavi ne svira pesma. Numeru “Večiti romantik” dugo sam snimao. Jednostavno, to je bio zvuk koji sam zamislio… samo sam sledio svoje srce i glavu. Posle ovoga, moraću da snimam filmiće o svemu što budem radio. Mislim da ima onih koji bi voleli da vide šta se dešava iza kulisa.

Dženan Lončarević objavio spot za numeru “Piješ, sine”
U spotu “Večiti romantik” se pojavljuju i baletski igrači Milan Rus i Tijana Šebez, Foto: Facebook / Željko Vasić

U snimanju ove pesme su učestvovali muzičari Beogradske filharmonije, a sa nekima od njih je Željko išao u srednju muzičku školu. Da li žali što je izabrao ove nemirne muzičke vode?
– S obzirom kuda ide muzika i današnja muzička scena, verujem da kad bih morao da ponovo počnem, nisam siguran da bih se latio muzičke industrije. Verujem da bi muzika bila samo moj hobi. Svakako nameravam da posle jubileja, 20 godina od početka moje karijere i velike koncertne turneje koju planiram 2020/21. napravim pauzu i razmislim o tome kako treba da izgleda moja budućnost u muzičkoj industriji.

Željko Vasić ima novi singl “No pasaran”

VEČITI ROMANTIK

Ja te imam, pa nemam te
danas si sa mnom, a sutra s drugim
o tebi kažu sve najgore
sve vidim, a neću da sudim

Istina negde na pola je
ti loše lažeš ja praštam sve
neko kaže, pa porekne
a ja samo volim te

Ja sam ti večiti romantik
lako se zaljubim
za ljubav s tobom sam fanatik
spreman sve da izgubim

Briga me kakve priče kruže
da si ološ najveći
svaki tvoj greh uzimam na sebe
samo da se s tobom budim

Prokleti romantik
zadnje pare popijem
kad me u grudi pogodi
tek se onda probudi
večiti romantik u meni

Samo jedno pitam se
da l’ se ljubav prolije
kad se caša razbije
čim te drugi spomene


 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde