Večeras je naša fešta: Koncert dalmatinskih pesama u Sava centru

0
28

Za lјubitelјe klapske muzike dolazi još jedna muzička poslastica.

U Sava centru 22. marta biće održan koncert “Večeras je naša fešta”, veče posvećeno tradicionalnoj i savremenoj klapskoj pesmi. Svoju interpretaciju lokalne tradicije prikazaće kroz prizmu savremenog pop izražaja kao novog smera razvoja dalmatinskog klapskog pevanja klape “Kambi”, “Kumpanji” i trio “Gušt”.

Klapa “Cambi” (Kambi) je iz Splita, priznato ime u svetu klapske muzike. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, brojni nastupi u Hrvatskoj i inostranstvu, kao i brojne nagrade najbolјe govore o visokom nivou klapskog izvođenja. Saradnja sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem označava revolucionarnu prekretnicu u klapskom svetu s obzirom da je obrada popularnih pesama dovela do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih grupa.

Gibonnijev spektakl u rasprodatom Spensu

Klapa “Kumpanji” osnovana je 1995. i od tada beleži brojne uspešne koncerte širom Hrvatske i Evrope. U klapi peva devet pevača, a u sastavu su tri mandoline, solo gitara, ritam gitara i bas gitara. Dobitnici su prve nagrade žirija međunarodnog festivala u Veroni 1999. Prva su klapa koja je nastupila u središtu EU, u Briselu, 2006. godine. Vlasnici su više od 30 nagrada i priznanja sa festivala.

Trio “Gušt” izvodi muziku iz Hrvatske i okolnih zemalјa. Sviraju sve vrste popularne muzike, a njihova posebnost leži u činjenici što na dva načina interpretiraju muziku. Prvi, električni, namenjen je za izvođenje prvenstveno plesne muzike, a drugi je onaj akustični, uživo.

Miši Kovaču priznanje za najtiražnijeg pevača u istoriji hrvatske muzike

Ulaznice za veče dalmatinskih pesama “Večeras je naša fešta” dostupne su preko sistema Tickets i na blagajni Sava centra. Cena ulaznica je 1.600; 1.900; 2.100; i 2.400 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde