Veče posvećeno Vladi Divljanu

0
108

Veče posvećeno Vladi Divljanu, jednom od najvećih autora jugoslovenskog novog talasa; održaće se 10. maja od 20h u Galeriji “Polet” (Cetinjska 15).

Tribinom na kojoj će govoriti Vladini prijatelji i koncertom beogradskih muzičara, biće upriličen program jednom od najvećih “Idola” i velikana jugoslovenske muzike, romantičnom buntovniku i najvećem gospodinu rokenrola, na dan njegovog rođendana.

Emotivno veče „Sjećanje na Nina“ u Bijeljini

O sećanjima na život i karijeru Vlade Divljana, o muzici i prijateljstvu, govoriće gosti tribine; muzičar Zdenko Kolar, novinar Momčilo Moma Rajin i pesnikinja Ana Marija Grbić. Grbićeva će predstaviti ideju knjige “Idoli i poslednji dan”, čije se objavljivanje očekuje na jesen ove godine u izdanju Kontrast izdavaštva. U knjizi će se kroz intervjue sa Vladinim prijateljima prikazati hronološka priča jednog od najvećih rokenrol bendova jugoslovenske scene, od upoznavanja njegovih članova, pa do poslednjeg koncerta. Na tribini će govoriti i Aleksandar Pavlić, predstavnik producentske kuće Strahill koja stoji iza “Nebeske teme”, dokumentarnog filma o Vladi Divljanu reditelja Mladena Matičevića.

FOTO: By Horst Charitonoff - Vece posveceno Vladi Divljanu
FOTO: By Horst Charitonoff – FFK + Vlada Divljan & Co wikipedia

Radnja ovog dokumentarnog dugometražnog filma sa elementima igranog dešava se, u celini, takođe, 10.maja, prvog rođendana kada on više nije tu. Tog dana ga se bliski prijatelji i saradnici prisećaju na vrlo intiman način i; preispitujući svoj odnos sa Divljanom, o njemu pričaju priču.

33. Beogradski džez festival: Veče sećanja na Milivoja Miću Markovića

Na večeri posvećenoj Vladi Divljani biće pušten i promo-video ovog ostvarenja, čiji se završetak snimanja očekuje uskoro. Razgovor će moderirati Aleksandar Mihailović i Đorđe Bogosavljević, članovi Umetničkog saveta Galerije Polet.

Spomen česma u znak sećanja na pevača i kompozitora Rođu Raičevića

U muzičkom delu programa sviraće se najpoznatiji hitovi “Idola” u izvođenju Željka Markuša (ex-Kristali, Pacifik); Pavla Pavičića (The Somethings); Igora Horozovića (Rogi, Late For Coffee); Ivana Dedića Dede, Lune Škopelje, Ilije Zipevskog i članova bendova Trio Rifat i Ljubičice.

Ulaz je slobodan.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde