“Veče glomazne poezije”: Rambo Amadeus oduševio Sarajlije

0
106

Antonio Pušić, odnosno Rambo Amadeus, multimedijalni umetnik i jedan od najautentičnijih regionalnih autora, 12. aprila je na sceni Doma mladih pred sarajevskom publikom izveo “Veče glomazne poezije”.

Rambo Amadeus Vece glomazne poezije Sarajevo
Foto: Promo

Njegova stand up komedija, koja je, kako je rekao, ipak izopačenija od toga, i pre bi se moglo reći da je to stand up tragikomedija, izazvala je smeh posetilaca i gromograsni aplauz. Publika u Sarajevu uživala je u tri čina ove predstave. Prvi je “kukačko-plakačkog karaktera”, ili svojevrsni lament nad životom, koji je izazvao salve smeha u dvorani. Drugi čin nazvan je “kult ličnosti”, a treći, najpoetičniji čin – “urbani sevdah”.

RAMBO AMADEUS: „Veče glomazne poezije“ je poput stand up tragikomedije
rambo oduševio sarajlije
Rambo u Sarajevu, Foto: Promo

U dvosatnom performansu uz pratnju klaviriste, maestra Ivana Aleksijevića, Rambo je čitao i recitirao “najglomaznije” stihove iz svog bogatog umetničkog opusa. Na trenutke je i zapevao, čudeći se da je predstavljao svoju zemlju na “Pesmi Evrovizije”. Rambo je zapitao publiku da li bi pristala da on predstavlja na tom muzičkom festivalu i BiH. Kako je rekao “pošto ne pripada niti jednom od konstitutivnih naroda, mogao bi predstavljati BiH kao neko iz reda ostalih”…

Rambo Amadeus objavio baladu „Bi li mi kazala“
Rambo Amadeus Vece glomazne poezije oduševio Sarajlije
Zadovoljna publika u Domu mladih u Sarajevu, Foto: Promo

Pred kraj drugog čina, kako se malo umorio, Rambo je scenu prepustio Aleksandri Bijelić, koja je otpevala dve pesme. Time je i publici dao vremena za predah. Po završetku predstave, umetnik je sa scene ispraćen uz ovacije i gromoglasan aplauz publike koja je zadovoljna napustila dvoranu. Rambo je izrazio želju da se ponovo uskoro druže.

Rambo Amadeus bi da svira sa bendom u lunarnom vozilu

Vece glomazne poezije TuzlaOrganizator BiH mini turneje Ramba Amadeusa je agencija “Stage production” na čelu sa producentom Adnanom Mundžićem. Posle Sarajeva, Rambo će večeras od 20 sati “Veče glomazne poezije” prvi put izvesti pred Tuzlacima, u prostoru Bosanskog kulturnog centra.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde