Veče beogradskih priča: Najveći kabare u Beogradu i o Beogradu

0
51

Domaćin ove večeri je napravio izuzetan spoj istraživačkog rada sa pripovedačkim predstavljanjem rezultata onoga što je pronašao.

Veče beogradskih priča: Najveći kabare u Beogradu i o Beogradu

U Kombank dvorani biće održan u subotu, 18. januara, nesvakidašnji spektakl pod nazivom “Veče beogradskih priča”. Domaćin je poznati novinar i književnik Zoran Nikolić, autor brojnih knjiga o istoriji grada, ali i šarmer koji je u mnogo navrata publici približavao najlepše priče iz prošlosti na boemski i duhovit način. Nastup će pratiti brojne fotografije nekadašnjeg gradskog ambijenta, kao i fantastični snimci iz Programskog arhiva RTS.

Kako je 15 beogradskih naselja dobilo ime…

Posebnu dinamiku ovoj večeri podariće gosti, poznati kao zaljubljenici u Beograd. Pred publiku će izaći ansambl “Legende”, koji nastavlja svoju kultnu karijeru sa novim pevačem. A, gost je i Ljuba Ninković, muzičar čiji akordi su obeležili mnoge beogradske ljubavi. Njegov brat, sjajni glumac Slobodan Boda Ninković izmamiće osmehe na njemu svojstven način. Popularna novinarka i urednik RTS Rada Đurić predočiće publici kako naizgled ozbiljan novinarski posao može da ima drugu, toplu, ljudsku i duhovitu stranu. Arhitekta, pisac i fotograf Budimir Buda Novaković duhovito će dočarati obrise još nekih važnih gradskih vragolija…

Voljeni grad

Podsećamo, Zoran Nikolić je karijeru započeo sada već kultnom knjigom “Beograd ispod Beograda”, koju je koautorski napisao sa Vidojem Golubovićem. Usledili su “Masonski simboli u Beogradu”, kao i roman “Grad tajni”. Svoju posvećenost misterijama glavnog grada uobličio je i kroz dvotomnu knjigu “Tajna Novog Beograda” koju potpisuje sa novinarkom Mirkom Radonjićem. Kruna dosadašnje karijere mu je knjiga u tri toma “BG priče”. Tu je obuhvatio petogodišnji rad na prikupljanju najlepših pripovesti o našem gradu. Sve njegove knjige imaju višestruko ponovljena izdanja i najtopliji prijem kod publike.

BOTANIČKA BAŠTA JEVREMOVAC: Oaza mira u centru grada

Nikolić je i autor brojnih televizijskih emisija, kao i turističke ture koja traje već punih osam godina, a vodi sugrađane kroz tajne Beogradske tvrđave i njenih podzemnih objekata. Sve njegove priče odišu iskrenim, boemskim prizvukom, toliko važnim u očuvanju duha ovog grada.

– Zato su Zoran Nikolić i prijatelji odlučili da publiku pozovu među linije koje su uvek spajale beogradska srca. Uz tvrdnju da je beogradsko “šmekersko” lice njegovo najveće blago, “lična karta”, razlog zašto oni koji pokušaju da napuste uvek u njega žele da se vrate… Zato vas Zoran Nikolić i prijatelji pozivaju na pogled ka prošlosti kao na potrebu da dobrog prijatelja pogledate u oči! Beograd je svakome dobar prijatelj. Ovog puta on to želi da vam kaže i dokaže – najavljuju organizatori kabare o Beogradu.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde