Projekcije filmova Milene Dravić u Jugoslovenskoj kinoteci

0
89

Jugoslovenska kinoteka uvodi vanredne projekcije filmova Milene Dravić, saopšteno je iz ove ustanove.

Projekcije filmova Milene Dravić u Jugoslovenskoj kinoteci
“WR – Misterije organizma”, Foto: Promo

Danas, 14. oktobra u 18h u svečanoj Sali Jugoslovenske kinoteke, u Uzun Mirkovoj 1, publika će moći da pogleda film “WR Misterije organizma”, Dušana Makavejeva iz 1971. godine. U ponedeljak, 15. oktobra u 18h na programu je film “Prekobrojna” Branka Bauera (1962); a u 20,30h “Poseban tretman” Gorana Paskaljevića (1980) za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.
Sve projekcije filmova u Kinoteci, kao i obilazak Legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, koji je otvoren u maju, besplatne su.

Odlazak dive Milene Dravić: Osvajala je šarmom, ljupkošću i dobrotom
Projekcije filmova Milene Dravić u Jugoslovenskoj kinoteci
Milena ispred svog i Draganovog legata u Jugoslovenskoj kinoteci, Foto: Jugoslovenska kinoteka

Od 1. do 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: “Vrata ostaju otvorena”; “Čovek nije tica”; “Hasanaginica”; “Devojka”; “Rondo”; “Nije lako sa muškarcima”; “Sutjeska”; i mnogi drugi.

Knjiga žalosti biće otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci od nedelje, 14. oktobra, od 18h, pred početak projekcije filma “WR Misterije organizma”. Svi zainteresovani moći će da se upišu svakog dana od 8h do 22h, sve do petka 19. oktobra. Posle toga knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde