20. Noć knjige: Vanja Bulić objavljuje knjiga “Teodorin prsten”

0
216
20. Noć knjige: Vanja Bulić objavljuje knjiga "Teodorin prsten"

Jubilarna, 20. Noć knjige održaće se u petak, 14. juna, od 17h do ponoći u “Laguninim” klubovima čitalaca i knjižarama “Delfi”. 

Tog dana novinar, voditelj i pisac Vanja Bulić objaviće knjigu “Teodorin prsten”. Reč je o trileru, za koji autor kaže da je omaž novinarstvu koje je umrlo. Dodaje i koleginicama iz “Duge” koje su radile za vreme rata. Jer, svi znamo da su se žene pitale, rata ne bi bilo. Bulić se odlučio za modnu reviju kao mesto zločina. Kako je rekao, želeo je da malo prikaže domaći takozvani džet-set. A, “koji je uglađen sve dok konobar ne donese ćevapčiće”.

Praznik knjige: 20. Noć knjige 14. juna u 29 gradova na 59 lokacija

– Pripremajući se za modnu reviju na kojoj će manekenke nositi i srednjovekovni srpski nakit, novinar Novak Ivanović odlazi u manastir Banjsku i obilazi ruševine rudarskog grada Novo Brdo… Tamo nazire deo strašne tajne i stare legende o prstenu vizantijske princeze i potom srpske kraljice Teodore, majke cara Dušana Silnog: umreće brzo svako ko ga stavi na ruku! Još 1915, razbivši u kosovskom manastiru Banjskoj sarkofag kraljice Teodore, prsten je uzeo, tačnije – ukrao, regent Aleksandar Karađorđević i odneo ga u Beograd… – najavljuju iz “Lagune” Bulićev roman “Teodorin prsten”.

“Dušanova kletva” nova knjiga Vanje Bulića
20. Noć knjige: Vanja Bulić objavljuje knjiga "Teodorin prsten"
Vanja Bulić, Foto: Laguna

– Sto godina kasnije prsten se pojavio na ruci lepe manekenke na reviji upriličenoj u čast modnog magnata iz Milana. Pozajmljen za tu priliku iz Narodnog muzeja u Beogradu, prsten je istovremeno i opsesija tajnog društva iz Italije zakletog u nameri da obnovi istočno rimsko carstvo. Agent tajnog društva takođe dolazi na reviju kojoj prisustvuje beogradski džet-set, ambasadori, policajci, obaveštajci, političari, tajkuni, mafijaši, novinari… Za nepun sat, u toku modne revije u uglednom beogradskom hotelu, dogodiće se tri ubistva. Svi ubijeni, kako će se pokazati, bili su u neposrednom dodiru s kobnim prstenom. Hoće li novinar Novak Ivanović konačno razotkriti njegovu tajnu?

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde