“Van Gog” spot “Gotovo je sve” posvetio vremenu koje se ne zaboravlja

0
26

Članovi popularnog benda ekranizovali su još jednu numeru sa najnovijeg albuma “More bez obala”.

"Van Gog" spotom "Gotovo je sve" ispisao posvetu vremenu koje se ne zaboravlja
Foto: Promo

Grupa “Van Gog” objavila je spot za pesmu “Gotovo je sve”. Zvonimir Đukić Đule napisao je muziku i tekst, a aranžman potpisuje zajedno sa Vojom Aralicom i Srbom Radivojevićem. Za spot je bio zadužen Nemanja Novaković.
– Ovim spotom ispisujemo posvetu vremenu koje se ne zaboravlja, antologijskoj seriji “Obraz uz obraz”, majstoru režije Zdravku Šotri, legendama Mileni Dravić i Draganu Nikoliću… i svima vama koji ne pristajete na zaborav! – rekao je Đule.

Program 53. Zaječarske gitarijade – Vlatko, “Čorba”, “Orgazam”, Alen…

U spotu je korišćen arhivski materijal iz serije “Obraz uz obraz”, za koji su reditelj Zdravko Šotra i RTS dali odobrenje i saglasnost za korišćenje. Takođe je korišćen i materijal sa manifestacije MAC, kao i video radovi obožavalaca, koje su kao svoju kreaciju poslali bendu.

Ovaj emotivni vremeplov “Van Goga” je tačno na pola veka od Vudstok i Altamont festivala; i od premijernog igranja mjuzikla “Kosa”; i emitovanja filma “Easy riders”… sa željom, kako kažu članovi benda, da i naša deca budu srećna i “okupana suncem”

Glumica Tamara Aleksić u spotu “Možda baš sad” grupe “Van Gog”

– Ovaj spot je omaž vremenu iz kog dolazimo, uz potvrdu da prave vrednosti večno traju. Ideja nam je bila da kroz energiju pokreta spojimo prošlo i sadašnje vreme. Za sliku iz prošlost, prirodan odabir bila je serija “Obraz uz obraz”, taj božanstveni, vanvremenski šou, uz koji smo se svaki put divili i radovali čaroliji Milene i Gage. Sudeći po tome kako se senzibilitet njihovih pokreta kroz igru, uklopio uz ritam muzike i igru današnje publike, sasvim je očigledno da je taj “dodir obraza” bio ispred svog vremena. Neizmerno smo zahvalni reditelju Zdravku Šotri i RTS-u koji su nam dali svoju saglasnost za korišćenje i emitovanje materijala – rekao je Đule.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde