Valter fest: Najbolji film “Južni vetar”, Miloš Biković najbolji glumac

0
96

U čast na velikana, neponovljivog Velimira Batu Živojinovića, u Mladenovcu je osnovan Valter fest. Ovaj regionalni filmski festival je nastao u organizaciji Centra za kulturu i turizam Mladenovac.

Valter fest: Najbolji film "Južni vetar", Miloš Biković najbolji glumacSvečanim uručenjem nagrada laureatima, 30. septembra je završen Valter Fest. Šest filmova takmičilo se u četiri kategorije. Najbolji film prvog izdanja mladenovačkog festivala je “Južni vetar” Miloša Avramovića. A, junak ovog ostvarenja, Miloš Biković, nagrađen je kao najbolji glumac. Nagradu za najbolju režiju poneo je Lazar Bodroža za film “Ederlezi Rising”. Najbolja glumica, po odluci žirija, je Marta Bjelica za kreaciju u filmu “Izgrednici” Dejana Zečevića.

U znak sećanja na Batu Živojinovića: Valter fest u Mladenovcu
Valter fest: Najbolji film "Južni vetar", Miloš Biković najbolji glumac
Milošu Avramoviću, reditelju filma “Južni vetar”, uručena je nagrada za najbolji film Valter festa, Foto: Valter fest

Na Valter festu uručena je još jedna nagrada, i to za životno delo. Prva dobitnica ovog priznanja je glumica Branka Veselinović.
Selektor festivala je Dragan Jeličić, a žiri ovogodišnjeg izdanja radio je u sastavu: Ana Sofrenović (glumica); Dušan Milić (reditelj i scenarista); i Milan Todorović (producent i reditelj).

Valter fest: Najbolji film "Južni vetar", Miloš Biković najbolji glumac
Najbolja glumica, Marta Bjelica, Foto: Valter fest
Lazaru Bodroži urućeno je priznanje za najbolju režiju, Foto: Valter fest

J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde