Uzbudljiv put kroz vreme sa dr Neletom Karajlićem 25. maja na Stadionu Tašmajdan

0
54

Dr Nele Karajlić je spektakularnim koncertom na Belgrade Beer Festu najavio povratak na muzičku scenu.

On će prvi veliki samostalni koncert u Beogradu održati 25. maja 2019. na Stadionu Tašmajdan. Biće to uzbudljiv muzički put kroz vreme sa dr Neletom Karajlićem.

“Solunska 28”, novi roman Neleta Karajlića

Poštovaocima njegovog višedecenijskog stvaralaštva u različitim sferama umetnosti predstaviće sve što je radio sa “Pušenjem”, “The No Smoking Orchestrom”, ali i svoje nove pesme koje nastavljaju tamo gde je stao pre 20 godina. Mnogo mladih ljudi voli i zna Neletove pesme, ali nisu imali priliku da prisustvuju njegovim koncertima i osete neverovatnu energiju njegovog performansa.

Dr Nele Karajlić na Beer Festu 2018, Foto: Marko Obradović

– Nele Karajlić je jedan od simbola nekadašnje Jugoslavije. Jedan od simbola osamdesetih, one decenije koju smatramo zlatnim dobom jugoslovenskog rokenrola. Ali, on nije muzejski eksponat, nego čovek koji i danas ima mnogo toga da kaže. I koji to radi isto kao osamdesetih: zabavno, pametno, sa duhom, ponekad dirljivo – ističe Ivan Ivačković, rok kritičar i publicista.

Dr Nele Karajlić promovisao pesmu i spot “Nedelja kad je otišao Hase 2”

– Gledao sam ga i letos na Beer festu. On je čovek nepobedive energije, pravi, punokrvni predstavnik retke i dragocene discipline koju zovemo plemenita zabava. Siguran sam da će i njegov koncert na Tašu biti veče za pamćenje! – dodaje Ivačković.

Neletove pesme “Ženi nam se Vukota”; “Gile šampion”; “Nedelja kad je otišo Hase”; “Il’ si bos il’ si hadžija”; “Dan Republike”… su bezvremenski hitovi i podjednako se doživljavaju kao i pre 20 godina.

Doček 2019: U Novom Sadu Nele Karajlić, Magnifico i Filatov & Karas

– Prijatelji bukirajte karte i zauzmite svoje mesto u ludom vremeplovu dr Neleta Karajlića. Jer, 25. maja sa kosmodroma Tašmajdan, polazimo na uzbudljiv put kroz vrijeme u prošlost i budućnost. Vežite se, polećemo!” – poziva Nele sve koji žele da krenu sa njim na muzičko putovanje.

Ovo neće biti samo muzički koncert, već i vizuelno-scenski spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nele je svoje poverenje za organizaciju koncerta ukazao Beogradskoj kulturnoj mreži koja već 16 godina organizuje Belgrade Beer Fest. A, što takođe garantuje spektakl na najvišem mogućem nivou.

5. Nektar OK Fest: Nele Karajlić promovisao “Solunsku 28”, Gibo zatresao Tjentište

U četvrtak, 20. decembra, počinje prodaja ulaznica na svim prodajnim mestima Eventima. Zavisno od zone, u pretprodaji koja traje do 1. marta 2019. godine, ulaznice se mogu kupiti po ceni od 800; 1.000; i 1.250 dinara; a cena u VIP zoni je 2.900 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde