Zvezdara teatar: Uručenje nagrade Joakimu Tasiću

0
123

Nagrada Ardalion za najboljeg mladog glumca i nagrada “Politike” “Avdo Mujčinović” biće uručene glumcu Joakimu Tasiću u četvrtak 29. novembra posle predstave “Korešpodencija” na sceni Zvezdara teatra.

Joakim Tasić u "Korešpodenciji", Foto: JPF
Joakim Tasić u “Korešpodenciji”, Foto: JPF

Joakim je ove nagrade osvojio na 23. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu, koji je održan od 5. do 12. novembra. Tasiću su priznanja pripala upravo tumačeći lik mladog gazde Simeona Njegovana u predstavi “Korešpodencija”. U žiriju festivala u Užicu su bili Lenka Udovički, Dragana Varagić, Slobodan Obradović, Dario Harjaček i Janko Ljumović. Oni su jednoglasno doneli odluku da je Joakim najbolji mladi glumac festivala.

– Joakim Tasić pokazao je zrelost i veštinu u poigravanju sa zahtevnom epistolarnom formom dramskog teksta. Sa lakoćom i sigurnošću gradio je komičnu transformaciju Simeona Njegovana, mladog gazde – navedeno je u obrazloženju žirija.

23. Jugoslovenski pozorišni festival: Najbolja predstava “Zašto je poludeo gospodin R”

Povodom priznanja koje je dobio, Tasić je istakao:
– Nagrade koje sam dobio za ulogu Simeona Njegovana su mi važne, jer mi daju potvrdu da ono što radim, komunicira sa publikom, na način na koji bih ja hteo. To mi govori da sam na dobrom putu, da uloga sve više postaje deo mene (nikad u potpunosti), što znači da zajedno rastemo. A to sve ne bi bilo moguće bez kolega koji nesebično dele sa mnom trenutke i emocije… bez Zvezdara teatra koji brine o glumcu… bez reditelja… a, ništa ne bilo ni bez Borislava Pekića i Mihiza koji su to napisali. Hvala im! – rekao je mladi glumac.

27. Dani Zorana Radmilovića: Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje Borku Periću
Zvezdara teatar: Uručenje nagrade Joakimu Tasiću
“Korešpodencija”, Foto: Zvezdara teatar

Za ovu ulogu Joakim je osvojio i nagradu “Zlatno zrno” na petom pozorišnom festivalu “Bucini dani”. Ova manifestacija je održana od 12. do 17.juna u Aleksandrovcu.
Inače, predstavu “Korešpodencija” publika može pogledati i 1. i 7. decembra u Zvezdara teatru.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde