SBB fondacija uručila nagradu četvrtog izazova “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”

0
24

Čistoća jedne zemlje i odnos građana prema javnom prostoru pokazatelj su stanja duha i nivoa društvene svesti. SBB fondacija se već četiri godine aktivno bori za čistiju, zeleniju i zdraviju Srbiju. Ona motiviše i inspiriše sugrađane da vode računa o malim, a ujedno velikim stvarima.

SBB fondacija: Uručena nagrada četvrtog "Ne prljaj. Nemaš izgovor! - Izazova"

U Osnovnoj školi “Ujedinjene nacije” u Beogradu svečano je uručena nagrada učenicima, pobednicima četvrtog “Ne prljaj. Nemaš izgovor! – Izazova” SBB fondacije. Ova škola osvojila je 5.000 evra za najbolje uređeno školsko dvorište. I to, u konkurenciji više od 35.000 đaka iz čak 67 prijavljenih osnovnih škola iz Srbije.

BOTANIČKA BAŠTA JEVREMOVAC: Oaza mira u centru grada

– Veliko mi je zadovoljstvo što je naš projekat pokazao da u Srbiji postoji mnogo kreativne dece, kao i nastavnika koji se zalažu da kod svojih đaka razviju ekološku svest i etiku. Četvrti “Izazov” uneo je novinu. Za razliku od prethodnih, u kojima su se takmičila odeljenja, ovaj je osmišljen tako da se u njemu međusobno nadmeću osnovne škole u uređenju svojih dvorišta.

SBB fondacija: Uručena nagrada četvrtog "Ne prljaj. Nemaš izgovor! - Izazova"

– Kroz ovaj projekat želeli smo da podstaknemo decu da razvijaju samoinicijativu, pozitivne vrednosti, da zajedno sa nama čuvaju životnu sredinu i postanu pravi primer svojim drugarima i zajednici u kojoj žive. Čestitam pobedničkom timu! I, pozivam sve građane u Srbiji da prate naše aktivnosti putem sajtova sbbfondacija, neprljajnemasizgovor ili istoimenih FB stranica i Instragram profila, a ako mogu i priključe nam se! – izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

Exit pokreće novu ekološko-muzičku platformu Life Stream

– Zahvaljujem se u svoje ime i u ime učenika OŠ “Ujedinjene nacije” na vrednoj nagradi SBB fondacije koju su naši učenici osvojili učestvujući u akciji “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”. Ciljevi te akcije se podudaraju sa našim željama i nastojanjima da nam deca uče u lepoj, sređenoj sredini, da se nauče da brinu o svom okruženju kroz sadnju biljaka, da nauče da razvrstaju otpad i da na taj način brinu o životnoj sredini. Sredstva koja smo dobili od nagrade smo uložili u osavremenjivanje nastave kroz nabavku interaktivnih tabli i školskog ozvučenja, koje ćemo koristiti za školske priredbe i manifestacije – naglasila je Vesna Radovanović Penevski direktorka škole.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana
Uručena nagrada četvrtog "Ne prljaj. Nemaš izgovor! – Izazova" SBB fondacije

SBB fondacija je u periodu od četiri godine očistila 82 grada i odigrala predstavu “Ko to tamo prlja” za 25.000 dece. Pored toga, proizvedeno je i podeljeno 40.000 eko kesa; donirano je 22 dečja igrališta širom Srbije; a u 2018. godini pokrenut je projekat “Ne prljaj. Nemaš izgovor! – Izazov” u kojem je učestvovalo 52.328 dece iz 2.522 odeljenja, odnosno 614 škola.

– U narednom periodu, fondacija će nastaviti da svojim aktivnostima širi svest o važnosti zaštite životne sredine, kako bismo našu zemlju učinili lepšim i boljim mestom za život! – kažu iz SBB fondacije.

PR / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde