Uroš Đurić “cepa” narodnjake sa Indirom Radić

0
540

Slikar, glumac i “tragač” iz kviza “Potera” na RTS-u, Uroš Đurić, postao je hit na društvenim mrežama zbog snimaka na kojima peva narodnjake, zajedno sa Indirom Radić.

Umetnik, koga je šira publika zavolela po ulozi anđela u serijalu filmova “Mi nismo anđeli”, Uroš Đurić, znalački je ovog puta otpevao “ćirilicu” u duetu sa Indirom. Njih dvoje su pustili glas i zaorila se Indirina numera “Šta će žena sama u kafani”. Na kraju su jedno drugom čestitali na izvođenju.

Indira Radić i Uroš Đurić
Printscreen Instagram / Indira Radić

Mnogi su bili začuđeni da Đurić uopšte zna stihove neke novokompovane pesme. A, kad ih je još i zapevao… Nekako im je bilo to nespojivo, pošto su ga doživljavali kao urbanu facu, umetničku dušu, pankera…

U prestonici Đurić je zajedno sa Srđanom Žikom Toodorovićem puštao muziku u nekim klubovima. Tamo su čuveni filmski Anđeo i Đavo pokazali svoju umešnost za miks-pultm. Međutim, slikar je i ranije izjavljivao u medijima da sluša narodnjake, navodeći upravo Indiru i njene pesme. Krajem 2015. je najavljen Žikin i Urošev nastup za najluđu noć u prostorijama nekadašnje robne kuće “Kluz” na “EksKLUZivnoj (beo)gradskoj žurci”. Tada je Đurić rekao da će za novogodišnji doček za miks-pultom puštati sve vrste muzike.

Srđan Žika Todorović i Uroš Đurić, Đavo i Anđeo iz “Mi nismo anđeli”, Foto: Promo

– Žika i ja smo nekada puštali narodnjake, kao što su Šaban Bajramović i Indira Radić. Njena pesma “Kafana” neverovatno se uklopila s jednim našim miksom. Nama nije važno da li je rok, pank ili fank muzika. Bitno je da je dobar ritam – izjavio je tada Đurić.

Multimedijalni umetnik je objasnio i da se ljudi oduševe kada vide njih dvojicu kao izvođače, te da mu ne smeta što ih i danas povezuju sa ulogama u filmu Srđana Dragojevića.
– Publika uživa na našim svirkama jer pružamo dobru energiju. Ali im ne dozvoljavamo da nam diktiraju šta ćemo puštati, svi naši koncerti su autorski. Često Žiku i mene vezuju za naše uloge Đavola i Anđela, ali mi to ne smeta – rekao je glumac i slikar.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde