UK Stari grad: “Jadranka” – izložba fotografija Maje Medić

0
69
UK Stari grad: "Jadranka" - izložba fotografija Maje Medić

Izložba je trajati od 30. septembra do 7. oktobra.

U znak sećanja i povodom godišnjice smrti novinarke i glumice Jadranke Pejanović, organizuje se izložba fotografija Maje Medić u UK Stari grad (Kapetan Mišina 6a). Fotografije su rezultat dvadesetpetogodišnjeg druženja, i obuhvataju srednjoškolski i studentski period, zajedničke profesonalne saradnje kao i brojne privatne trenutke.

Jadranka Pejanović (1979-2018) je bila srpska filmska, televizijska, pozorišna i glasovna glumica, TV voditeljka i novinarka. Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Branislava Cige Jerinića. Igrala je u nekoliko pozorišnih predstava, lutkarskom pozorištu, u koreodramama, kao i nekoliko filmova i domaćih serija. Iz lutkarskih predstava i pozorišnih uloga, 2008. godine zakoračila je u svet televizije, u informativnu redakciju TV B92. Vodila je vesti i jutarnji program. Bila je koautorka dokumentarnog filma “Neispričane priče”, o životu Zorana Đinđića.

Preminula novinarka N1 Jadranka Pejanović

U televiziji N1 bila od njenog osnivanja i svojom ogromnom energijom ostavila je neizbrisiv trag. Osmislila je emisiju “Scena”, u kojoj je pratila događaje na kulturnoj sceni Srbije i regiona. Bila je i autorka emisije “Net Kontekst”. Uradila je desetine intervjua sa najistaknutnijim ličnostima kulturnog i javnog života. Autor je bila više dokumentarnih reportaža u serijalu “Neistraženo”. Za vreme poplava 2014. izveštavala je za CNN. Aktivno je radila sinhronizacije animiranih i igranih filmova i serija.

Nažalost, prerano nas je napustila. Preminula je 30. septembra 2018. godine u Beogradu.

Objavljena monografija Nebojše Glogovca
UK Stari grad: "Jadranka" - izložba fotografija Maje Medić
Maja Medić

Maja Medić je rođena 1979. u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2007, na odseku za Filmsku i TV kameru. Završila je postdiplomske studije za umetnost, medije i dizajn “Transmedia” na Sint Lukas akademiji u Briselu (Belgija), 2010. godine. Član je ULUPUDS-a (Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije). Ova fotografkinja po izboru, a po profesiji diplomirani snimatelj, više od decenije posvećeno prati film. Bila je zvanični fotograf mnogih festivala i filmova (“Klopka”; “Krugovi”; “Otac”…), priređivač knjiga posvećenih filmu (“Nacionalna klasa”; “Grlom u jagode”…), sarađivala je i sa najpoznatijim rediteljima. Bila je autor izložbe fotografija o Nebojši Glogovcu, sa Stefanom Arsenijevićem koautor izložbe o Mileni Dravić…

Otvaranje izložbe “Jadranka” je 30. septembra u 20,30h u Klavir holu, na prvom spratu Ustanove kulture Stari grad (ex Parobrod).
Izložbu su podržali UK Stari grad i N1 televizija.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde