Uglješi Šajtincu književna nagrada “Isidora Sekulić”

0
73

Novčanu nagradu dobitniku je uručio predsednik Skupštine opštine Savski venac Nemanja Berić, a Povelju i Plaketu predsednik žirija Petar V. Arbutina.

Nagrada Isidora Sekulić Uglješi Šajtincu
Foto: Opština Savski Venac

Svečanim uručenjem književne nagrade “Isidora Sekulić” za 2017. godinu piscu Uglješi Šajtincu, za zbirku priča “Žena iz Huareza” u izdanju “Arhipelaga”, u Skupštini grada je otvorena manifestacija “Dani Isidore Sekulić”.

Novi roman Vide Ognjenović „Maksimum“
nagrada Isidora sekulić Uglješi Šajtincu Foto Opština Savski venac
Foto: Opština Savski Venac

Od pristiglih 62 naslova koji zadovoljavaju propozicije književne nagrade “Isidora Sekulić”, žiri je u uži izbor odabrao pet dela. Žiri je bio u sastavu: Radinka Stojković, Majo Danilović i Petar V. Arbutina (predsednik žirija). Njihovom jednoglasnom odlukom nagrada, koja nosi ime naše velike književnice i po mnogima najumnije Srpkinje, Isidore Sekulić, pripala je Šajtincu.

„Senke nad Balkanom“: Beograd nagradio seriju Dragana Bjelogrlić
nagrada Isidora sekulić Uglješi Šajtincu Foto Opština Savski venac
Foto: Opština Savski Venac

– Opština Savski venac neguje tradiciju sećanja na Isidoru Sekulić, jer kao što njena dela traju i trajaće vekovima, tako i ova književna nagrada postoji već 50 godina! – rekao je tim povodom predsednik Skupštine opštine Nemanja Berić. On je izrazio zadovoljstvo što se galeriji velikana koji su do sada osvajali ovu značajnu nagradu u srpskoj književnosti, pridružio i Uglješa Šajtinac.

MARKO ŠELIĆ MARČELO: Lepi ishodi se zaslužuju

Književnu nagradu “Isidora Sekulić” Opština Savski venac ustanovila je 1967. a prvi put dodelila 1968. godine. Nagrada je i ove godine dodeljena u okviru manifestacije “Dani Isidore Sekulić”. Program u Svečanoj sali Skupštine grada obogatio je nastup Braće Teofilović.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde