UFUS: Priznanja za doprinos Paskaljeviću, Fanđu i Zečeviću

0
26

Udruženje filmskih umetnika Srbije (UFUS) dodelilo je prestižne godišnje nagrade za 2019. godinu.

UFUS: Priznanja za doprinos Paskaljeviću, Fanđu i Zečeviću
Goranu Paskaljeviću dodeljena je Nagrada za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji, Foto: privatna arhiva

Nagrada za celokupno stvaralaštvo i doprinos srpskoj kinematografiji dodeljena je istaknutim filmskim umetnicima: Goranu Paskaljeviću, filmskom reditelju i scenaristi; Miloradu Jakšiću Fanđu, filmskom snimatelju; i Božidaru Zečeviću, filmologu.

Godišnja nagrada za filmsko stvaralaštvo u 2019. godini u kategoriji dugometražnog igranog filma dodeljena je Miroslavu Terziću za režiju filma “Šavovi”. Godišnja nagrada za filmsko stvaralaštvo u 2019. godini u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma dodeljena je Darku Bajiću za režiju filma “Linija života”.

GORAN PASKALJEVIĆ: Film “Varljivo leto ’68” pošteno je zaslužio status kultnog ostvarenja

Memorijalnu nagradu “Jovan Aćin” u 2019. godini, dobila je Senka Domanović za film “Okupirani bioskop”. Diploma Udruženja dodeljena je Festivalu autorskog filma za doprinos razvoju filmske kulture u Srbiji.

Komisija za nagrade je radila u sastavu: Radoslav Vladić, glavni snimatelj slike; Miljen Kreka Kljaković, filmski scenograf; Miroslav Jelić, reditelj animiranog filma; Branislav Milošević, reditelj; i Milan Knežević, reditelj.

Nagrađenima će priznanja biti uručena na svečanosti u Aeroklubu, 17. decembra u 12h.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde