U ringu sa životom: Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju

0
51
U ringu sa životom: Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju

Naš proslavljeni sportista je desetostruki prvak sveta u kik boksu. Brojna publika uživa u njegovim transformacijama u novoj sezoni šou programa “Tvoje lice zvuči poznato All Stars”, gde je jedan od učesnika.

Nenad Pagonis je sportski as, ali i sjajan šoumen, muzičar, a sada se predstavlja i kao autor knjige “U ringu sa životom”. Reč je o njegovoj autobiografiji, a izdavač je “Biznisnova”. Reč je o uzbudljivoj i dinamičnoj priči u kojoj je Nenad na emotivan način podelio detalje iz svog života, počev od odrastanja u teškim uslovima na Staroj Detelirani, do prevazilaženju brojnih prepreka na kojima bi mnogi odustali ili skrenuli sa puta, pa sve do osvajanja svetskih visina.

Na 80. rođendan Matije Bećkovića knjiga “Kad se ponovo rodim”
U ringu sa životom: Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju
Na promociji u Beogradu Nenad je igrao šah sa posetiocima, Foto: Knjižara Vulkan

Pagonis je početkom decembra knjigu promovisao u Nišu, Beogradu i Novom Sadu.
– Srećan sam što sam u prilici da sebe predstavim kao autora jednog romana, životne priče, u kojoj sam želeo da podelim brojna iskustva iz ringa i van njega, kako bih na pozitivan način uticao na omladinu i pokazao im da put sporta i pravih vrednosti može da vam donese brojne radosti i uspehe. Ovom pričom ne stavljam tačku na svoju karijeru, već samo zarez. Siguran sam da dobre stvari tek dolaze! rekao je Nenad Pagonis.

64. Međunarodni beogradski sajam knjiga: “Laguna” izdavač godine
U ringu sa životom: Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju
U Nišu se Pagonis sreo sa mladim kik bokserima, Foto: Promo

Pre promocije u Nišu Nenadu su iznenađenje priredili dugogodišnji trener Srđan Radulović i kik bokser Novak Radulović. Naime, preko 50 mladih boraca, polaznika kik boks kluba se okupilo da pozdravi Pagonisa, fotografiše se sa njim i čuje neke korisne savete kako da unaprede veštinu borbe.
– Srđan Radulović je čovek zahvaljujući kome su nastale neke od najlepših stranica moje knjige i uz čije savete sam postajao bolji borac i osvajao brojne medalje i priznanja. Njegov pristup nije bio samo sportski već i pedagoški. Osim mišića, terao nas je da razvijamo i moždane vijuge. Vidim da isti odnos ima i prema klincima koje sada trenira. Ne sumnjam da će se u bliskoj budućnosti pojaviti još neki Pagonis ili Novak Radulović koji je ponos grada Niša – izjavio je Pagonis.

“Konstantinovo raskršće” Dejana Stojiljkovića dobija svoju TV seriju
U ringu sa životom: Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju
Na promociji u Nišu, Foto: Knjižara Vulkan

Na promociji u knjižari “Vulkan” u Beogradu svako ko je uspeo da pobedi proslavljenog sportistu u partiji šaha – dobijao je besplatan primerak njegovog romana. Na Nenadov poziv da mu izađu na megdan u šahu, prijavilo se na desetine ljubitelja sporta i književnosti. Knjižara je bila premala da primi sve one koji su želeli da se upoznaju sa Pagonisom. Na ovaj način slavni Novosađanin je pokazao da je ne samo šampion u ringu, vrstan autor, već je i izuzetan šahista.

“Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji” – drugi deo triologije dr Neleta Karajlića

– Bilo mi je drago da promovišem knjigu i igram šah u isto vreme. Posebne emocije me vezuju za ovu igru. Otac me je naučio svim trikovima u šahu i kao klinac sam obožavao to vreme provedeno sa njim. Dešavalo se da dobijem i po nekoliko partija za redom protiv iskusnih lokalnih igrača, koji su svakodnevno u dokolici igrali šah na klupama između zgrada na Staroj Detelinari u Novom Sadu gde sam proveo veliki deo detinjstva. Voleo sam izazov. Rano sam naučio da ljudi uglavnom razmišljaju vertikalno i horizontalno, a šah je za mene upravo bio vežba razmišljanja u svim pravcima po zacrtanim pravilima – rekao je kik bokser.

Andrićeva nagrada Draganu Stojanoviću za knjigu “Ćerka španskog borca”
U ringu sa životom: Nenad Pagonis predstavio svoju autobiografiju
Na promociji u Nišu, Foto: Knjižara Vulkan

– Dobro. Da vidimo, Bože, zašto si me doveo do ovde… Jer plan postoji, to mi je barem oduvek bilo jasno. Mislim na oca. Čujem svoje ime na razglasu. Mislim da nikada nije bilo toliko pojačano. Možda i ne može da odjekne jače na zemlji nego u Madison Square Gardenu. Hej, moje ime u Madison Square Gardenu! Odjekuje kao grom! Ćale, da li i ti čuješ? Prekrstio sam se u trku, a telo je, evo, već u ringu. Nekako sam uvek mogao da računam na njega u trenucima rastrojstva. Uvek je znalo šta treba da radi. To gladijatorsko telo, puno nakupljene pameti iz prethodnih života koju neki zovu instinktom. “And now, Madison Square Garden, can you feel it? It’s time for Glory!” – iz knjige “U ringu sa životom” Nenada Pagonisa.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde