Počele probe pete postavke predstave “Ožalošćena porodica” u Narodnom pozorištu

0
243

U Narodnom pozorištu u Beogradu priprema se predstava “Ožalošćena porodica”. Biće to peta postavka ove Nušićeve komedije u ovom teatru srpske prestonice.

"Ožalošćena porodica" proba Narodno pozorište u Beogradu
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Počele su čitajuće probe predstave “Ožalošćena porodica”, po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Jagoša Markovića. Premijera predstave je planirana za 19. januar 2018. godine na Velikoj sceni. U podeli su Saša Torlaković (Agaton Arsić); Radmila Živković (Simka); Danica Maksimović (Sarka); Nebojša Dugalić (Proka Purić); Vanja Ejdus (Gina); Aleksandar Srećković (Tanasije Dimitrijević); Nela Mihailović (Vida); Nenad Stojmenović (Trifun Spasić); Slobodan Beštić (dr Petrović, advokat); i Suzana Lukić (Danica).

Dramaturg Dimitrije Kokanov dobitnik Mihizove nagrade

Reditelj Marković potpisuje i izbor muzike, a u autorskom timu su i Molina Udovički Fotez (dramaturg), Ljiljana Mrkić Popović (scenski govor), Matija Vučićević (scenograf) i Maria Marković Milojev (kostimograf). Asistent i pomoćnik reditelja su Ksenija Ćirica i Tara Lazarević.

JADRANKA JOVANOVIĆ: Vreme diva je prošlo

ožalošćena porodica narodno
Foto: Narodno pozorište u Beogradu

Inače, u Narodnom pozorištu u Beogradu praizvedena “Ožalošćene porodice” bila je 28. novembra 1934. godine, u režiji Josipa Kulundžića. Druga je održana 10. juna 1949. godine i predstavu je režirao Predrag Dinulović. Premijera treće postavke bila je 16. oktobra 1974. godine, uradio je Gradimir Mirković. Četvrta, i za sada, poslednja premijera “Ožalošćene porodice” u Narodnom pozorištu održana je 22. novembra 1994. godine u režiji Radoslava Zlatana Dorića.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde