TV drama “Paviljoni” sa Mirom Banjac, Anicom Dobrom, Ljubivojem Tadićem…

0
187

Snimanjem “Paviljona” kompletiran je plan snimanja tri televizijske drame koje su zajedničkim snagama realizovali RTS i FDU. Pored ovog teksta, u martu i aprilu snimljeni su i naslovi “Ne igraj na Engleze” (po adaptaciji istoimene drame Vladimira Đurđevića); kao i “Beogradska trilogija” (prema drami Biljane Srbljanović).

Paviljoni RTS
Anica Dobra i Ljubivoje Tadić, Foto: RTS

Snimanje televizijske drame “Paviljoni”, koju je po drami Milene Marković u scenario adaptirala studentkinja dramaturgije Katarina Mitrović, završeno je 18. maja u studiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Ovo je treći (i za ovu kalendarsku godinu poslednji) naslov koji je, pod nadzorom profesora Gorana Pekovića, mentora projekta i urednika TV drame Marka Novakovića, odgovornog urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa, snimljen u sklopu saradnje Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Glumac Marko Živić režira porodičnu seriju „Enter“
Paviljoni RTS
Mira Banjac i Melita Bihalji, Foto: RTS

U “Pavljonima” Milene Marković zbivanja se odvijaju na tri nivoa, u tri mikrosredine. A, u kojima su predstavljene tri generacije: najstarija, srednja i najmlađa. Svi su vezani u krug, zato što su sve vreme tražili da im se pruži ljubav. Umesto ljubavi, nasledili su agresiju i beg od stvarnosti. Srednja generacija to čini kroz sopstvenu mimikriju, idealizujući roditelje. Njihovi potomci – sadašnja generacija – imaju nove načine bežanja od stvarnosti: u drogu i seks.

Počelo snimanje serije „Jutro će promeniti sve“
Paviljoni RTS
Milan Marić, Marta Bjelica, Mladen Sovilj i Branislav Trifunović, Foto: RTS

Reditelj ove TV drame je student na postdiplomskim studijama režije na FDU Dragan Nikolić. Direktor fotografije je student kamere Marko Milošević, a producentski posao preuzela je studentkinja produkcije Mina Stojadinović. Scenografi drame su Nikola Nikolić i Tijana Srdanović; kostimograf je Milena Kostić; a kompozitor muzike za dramu je studentkinja Fakulteta muzičkih umetnosti Milana Milošević. Uloge u ovoj TV drami poverene su mahom afirmisanim glumcima svih generacija, ali i studentima glume sa nekoliko dramskih fakulteta iz Srbije. U “Pavoljonima” igraju Ljubivoje Tadić; Anica Dobra; Mira Banjac; Melita Bihalji; Milan Marić; Mladen Sovilj; Marta Bjelica; Branislav Trifunović; Julija Petković; Stefan Vukić; i Predrag Vasić.

Premijera sve tri televizijske drame očekuje se do kraja godine.
E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde