Trubom kroz Srbiju: Dejan Petrović Big Band 19. novembra u Sava centru

0
148

Proslavjeni trubač sa svojim orkestrom i prijateljima prirediće beogradskoj publici veče za pamćenje.

Trubom kroz Srbiju: Dejan Petrović Big Band 19. novembra u Sava centru

Koncert “Trubom kroz Srbiju” Dejana Petrovića i njegovog “Big Banda” biće održan u utorak, 19. novembra, u Sava centru. Tokom uspešne karijere Petrović je mnogo puta pomerao granice muzike kada je truba u pitanju. Sada, pošto je proslavio ovaj instrument širom sveta, odlučio je da se vrati korenima. Naravno, na sebi svojstven, originalan način. To će publika videti i čuti na beogradskom novembarskom koncertu.

Dejan Petrović i “Big bend” obradili staru rokenrol pesmu “Jelena”
Trubom kroz Srbiju: Dejan Petrović Big Band 19. novembra u Sava centru

Vlasnik titule Prva truba sveta odlučio je da našoj tradicionalnoj, ali i staroj komponovanoj muzici, udahne novu energiju. Posetici će moći da uživaju u njegovom jedinstvenom spektaklu, gde će prisutne tokom večeri narodne muzike povesti na put trubom kroz Srbiju. Iako je ovo koncert “Dejan Petrović Big Banda” u tom muzičkom putovanju će mu biti saputnici legendarni izvođači iz različitih krajeva zemlje. Među njima su: Snežana Đurišić; Merima Njegomir; Nacionalni ansambl “Kolo”; Radiša Urošević; Čeda Marković; Orkestar Mićo Petrović… Domaćin večeri biće glumac Goran Sultanović.

Dejan Petrović i Sanja Vučić: Stari hit u novom ruhu “Šuška se šuška”

– U vrtlogu dobrih vibracija predstaviće muziku Srbije koja ostavlja bez daha i reči, a “Onde gde prestaju reči, tu počinje muzika”! – najavljuju iz “Melos estrade”, organizatori predstojeći koncert.

Dejan je najmlađi dobitnik “Majstorskog pisma”, višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike, koju često kombinuje sa totalno suprotnim, modernim elementima. Učestvovao je na svim većim domaćim muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavljao Srbiju na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima. Jednom rečju – ambasador srpske trube.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde