Trubač Avišaj Koen gost Pančevačkog Jazz Festivala

0
106

U gradu na Tamišu od 2. do 5. novembra održaće se jubilarni, 20. Pančevački Jazz Festival. Program svake večeri počinje u 20,30h u Kulturnom centru Pančeva.

Avišaj Koen 20. Pančevački Jazz Festival
Avišaj Koen, Foto: Promo

Trubač Avišaj Koen, jedan od najperspektivnijih muzičara današnje džez scene, biće gost druge večeri Festivala, u petak, 3. novembra od 22h. Iste večeri, pre njega, od 20.30h nastupiće i internacionalni jedanaestočlani sastav Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića. Oni će promovisati novi projekat pod nazivom “Artistry in Broken Rhythm”.

Svetska zvezda Džo Lovano na 20. Pančevačkom Jazz Festivalu

– Avišaj Koen je po svim standardima gradio izuzetno uzornu, lepo i postepeno vođenu muzičku karijeru u domenu onoga što američka kritika naziva “moderno-kreativnim džezom”. U prevodu, radi se o finoj akustičnoj mešavini post-bapa i modernog pristupa ritam sekciji u dodiru sa žanrovima popularne muzike. Njegove improvizacije se ne gube u vlastitoj samodovoljnosti, već komuniciraju kako sa samim aranžerskim okvirom numera, tako i sa džez publikom kojoj je dosta dokazivanja puke tehničke virtuoznosti – navodi se između ostalog u najavi koncerta.

Jubilarni 20. Pančevački Jazz Festival od 2. do 5. novembra

Inače, Avišaj Koen nosi identično ime i prezime kao i čuveni kontrabasista, danas velika zvezda mejnstrim džez scene.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde