Trostruki CD i knjiga notnih zapisa pesama za decu Radoslava Graića

0
235

Više od pola veka Radoslav Graić bavi se umetničkim stvaralaštvom. 

Trostruki CD i knjiga notnih zapisa pesama za decu Radoslava Graića

Radoslav Graić, Minja Subota, Ljubivoje Ršumović i Slobodan Stanišić

Pevač, kompozitor, nekadašnji muzički urednik… Graja, kako mu tepaju prijatelji, učestvovao je na brojnim festivalima, izvodio starogradske i narodne pesme, kao i šlagere. Takođe, kao autor, ulepšao je detinjstvo brojnim generacijama koje su slušale i pevale pesme koje je on napisao.

Snima se TV serija “Moja generacija”, Đule i Graja pišu muziku
Trostruki CD i knjiga notnih zapisa pesama za decu Radoslava Graića
Radoslav Graić

Nedavno su PGP RTS i RTS izdavaštvo objavili trostruki kompakt-disk i knjigu notnih zapisa pesama za decu. “Vuče, vuče, bubo lenja”, “Lako je prutu”, “Smeha deci”, “Moja baka”… samo su neke od 57 izabranih pesama koje je Radoslav Graić komponovao na stihove naših pesnika. Izvođači ovih numera su poznati glumci i pop pevači, deca-solisti i dečji horovi.

Slavko Banjac posle dvadeset godina ponovo u PGP RTS-u
Leontina Vukomanović i Radoslav Graić

Leontina Vukomanović i Radoslav Graić

– Dečju muziku beskrajno volim! Zbog male dece, zbog mališana, njihovih radoznalih očiju… pisao sam i druge žanrove, i zabavnu i narodnu i gradsku i primenjenu muziku, ali dečju muziku sam pisao uvek sa velikom ljubavlju i radošću. I, tako je ostalo do danas! – rekao je proslavljeni kompozitor.

RTS snima film o Josipu Slavenskom
Dušan Svilar Radoslav Graić

Dušan Svilar dobio je posvetu

– Graja, Graja je čudo. Zahvaljujući Dušku Radoviću on je moju pesmu “Vuče vuče, bubo lenja” komponovao. Duško je rekao:”Pa, evo ti Graje, nek’ ti to on uradi” i tako je krenula ta njegova rabota, njegov ozbiljan posao u pisanju pesama za decu. I do dan danas on traje – priča Ljubivoje Ršumović.


Ljubivoje Ršumović objasnio: GMO je skraćenica od modifikovane srpske reči GoMnO!
Minja Subota sa Brankom Kockicom i Sergej Ćetković

Minja Subota sa Brankom Kockicom; i Sergej Ćetković
Branko Milićević kaže da bi voleo da je on Graja. – Ali sam ja Branko Kockica. Graji je možda čak i lepše, ali sigurno mu je lakše. On je onu pesmicu “Matema, matema…matematika” napisao samo jednom, a ja sam morao da je otpevam milion puta – kaže Kockica.

Knjiga osim notnih zapisa, sadrži i tekstove pesama, obogaćena je ilustracijama Džoje Ratković – Gavele. Graić želi da ona stigne do što više škola i vrtića pa će deo tiraža pokloniti.

E. A. / Izvor: RTS; Foto: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde