Beogradski bend “Trigger” potpisao za kultni nemački “Massacre Records”

0
105

Srpska grupa i nemački izdavač postali su saradnici.

Beogradski bend "Trigger" potpisao za kultni nemački "Massacre Records"
Foto: Promo

Beogradski bend “The Trigger” i renomirani nemački izdavač “Massacre Records” potpisali su ugovor o izdavanju novog albuma. tako će se srpski muzičari uskoro naći u društvu grupa “Sinister”; “Crystal Ball”; “Atrocity”; “Dark Millenium”; “Thornbridge”; i “69 Chambers”.

Bend “Trigger”: “Don’t Feed the Cannibals” engleska verzija pesme “Ne hrani ljudoždere”

“Massacre Records” je poznat publici kao izdavač koji već skoro 30 godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku. Stajao je iza imena kao što su “King Diamond”; “Pretty Maids”; “Theatre of Tragedy”; “Atrocity”; “Pink Cream 69”; “HateSphere”; “Crematory”; “Kittie”; “Disbelief”…

Beogradska petorka je još prethodne godine objavila da je završila snimanje svog prvog izdanja na engleskom jeziku. Posle pregovora sa više izdavača, dogovor je postignut sa ovom dobro poznatom izdavačkom kućom.

Grupa “Trigger”: “Pray” je engleska verzija pesme “Kad savest te zaboli”
Beogradski bend "Trigger" potpisao za kultni nemački "Massacre Records"

Istovremeno je došlo do male izmene u originalnom imenu benda “Trigger”. Naime, pridodato je “The”, pa sada glasi – “The Trigger”. Bend se odlučio na ovaj korak da bi se izbegle potencijalne pravne i tehničke komplikacije zbog postojanja istoimenog benda u nekoj drugoj državi i nadalje će raditi pod ovim imenom.

Novo izdanje grupe “The Trigger” će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate publici, ali sada u drugačijem obliku i naravno na engleskom jeziku.

Atrakcija iz Indonezije: Tinejdžerke sa hidžabom praše metal

Frontmen grupe Milena Branković kaže da im ugovor sa nemačkim izdavačem otvara mnoga vrata.
– Kada ste sa ovih prostora, jako je teško doći do strane publike, medija ili radio stanica, bez obzira koliko ste dobri u onome što radite. Jer, konkurencija je ogromna. Potrudili smo se da ne izdamo za jako malog izdavača, već za nekoga ko je dovoljno veliko ime da može da nam pomogne da se adekvatno predstavimo novim fanovima i da više nastupamo preko. Za sada je saradnja sa izdavačem odlična i veoma smo zavodovoljni. Zaista smo ponosni što im se naš materijal dopao, što veruju u nas i što su se odlučili da nas potpišu, iako znaju da ćemo biti potpuno novo ime na evropskoj i svetskoj metal sceni – objašnjava Milena.

Arsenal Fest 09: Američki “Testament” prvo ime kragujevačkog festivala 2019.

“The Trigger” su do sada objavili tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova i jedinstveni ženski vokal. Grupa je tokom više od 10 godina svog postojanja dobila više priznanja i nagrada. A, albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.
Prvenac na engleskom jeziku, “The Time of Miracles”, očekuje se u prvoj polovini 2019. godine.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde