Kontakt 2018: Tri značajne i veoma zanimljive muzičke izložbe

0
181

U Beogradu će se od 21. do 24. marta održati drugo izdanje Kontakt muzičke konferencije. Središnja tema ovogodišnjeg Kontakta je samoodrživost festivala. Pored velikog broja koncerta, tokom konferencije biće otvorene i tri izložbe.

Kontakt 2018I to, “Vlada” u “Marsh Open Space” (Goranka Matić / Srbija); “My Life Making Of…” u “Ljubimcu” (Žare Batinović / Hrvatska); i “Izložba vektorskih crteža Dejana Marića” (Srbija) u “Šikarici”.

Kontakt 2018: Muzička konferencija od 21. do 23. marta
kontakt 18 tri izložbe goranka matić vlada divljan
Sa izložbe “Vlada” Goranke Matić, Divljan na koncertu “Idola” u Kulušiću 1982, Foto: Promo

Izložba fotografija Goranke Matić pod nazivom “Vlada” posvećena je Vladi Divljanu. Radovi su nastajali u različitim fazama: od perioda prvog albuma grupe “Idoli” “Odbrana i poslednji dani”, preko koncerata, prvog beogradskog u SKC-u, zagrebačkog u Kulušiću, pa nastupa u Domu omladine Beograda i Hali Pinki… Izložba prati Vladinu karijeru zaključno sa nastupima “Old Stars Benda”. Takođe, biće izloženi i portreti koje je autorka napravila tokom osamdesetih godina. Izložba je posvećena šezdesetoj godišnjici rođenja Vlade Divljana. Svi zainteresovani moći će da je posete u naredna tri meseca u kreativnom habu “Marsh Open Space” (Cetinjskoj 15), a svečano otvaranje je u sredu, 21. marta, u 19h.

Kontakt 2018: Kako se Anton priprema za svirku
kontakt 18 tri izložbe žare batinović
Žare Batinović na snimanju spota, Foto: Promo

U okviru druge regionalne Kontakt muzičke konferencije u “Ljubimcu” (Cetinjska 15) biće postavljena izložba jednog od najcenjenijih i najtraženijih reditelja video spotova – Žareta Batinovića. Reč je o fotografijama koje je splitski umetnik napravio tokom snimanja video spotova za brojne izvođače. Po struci je mađioničar, a po zanimanju ipak režiser. Najpoznatiji je po muzičkim spotovima koje stvara još od početka devedesetih za Gibonnija, Olivera Dragojevića, Bajagu, Gorana Bareta i “Majke”, “Parni valjak” i mnoge druge. Do danas je snimio više od 200 spotova. Svoju priču ispričaće Beograđanima od 22. do 24. marta.

„Zvuk ulice“ specijalni gosti na koncertu benda „Anton i Hevi Hepi Bejbi”
kontakt 18 tri izložbe, dejan matić
Sa izložbe Dejana Marića, portret Nicka Cavea, Foto: Promo

Pored izložbe koju će postaviti u “Ljubimcu”, Žare Batinović će biti i jedan od učesnika radionice “Kako snimiti muzički spot”, koju Kontakt konferencija organizuje u četvrtak, 22. marta, u 14h na “Spratu” (Cetinjska 15). “All Star” ekipa, koju pored Batinovića čine i Ivan Šijak, Jovan Milinov Toba, Aleksandar Ilić i Petar Ilić Ćirilo, u društvu mlađih kreativnih snaga – Staše Bukumirović i Nemanje Navyja Andrejevića, posetiocima će približiti svoja znanja, iskustva i zanimljive priče koje su postale deo bogate rokenrol istorije regiona. I sve to pod moderatorskom “palicom” Andreje Hamovića, šefa filmske katedre SAE Institute Belgrade.

Treća izložba je vektorskih portreta pop kulturnih heroja i junaka, autora Dejana Marića. Njegova umetnost je već postala prepoznatljiva: digitalni print formata 14×10 cm. Budući da autora fasciniraju pop/rock heroji i heroine, izložba je sasvim logično svoj novi dom našla u autentičnom ambijentu kafea “Šikarica”, povrh Skadarlije, koja pop kulturu i R’n’R tradiciju neguje već skoro deceniju. Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena 23. marta u 19h.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde