“Tri boje zvuka” – nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak

0
88

Posle tri godine pauze, na zadovoljstvo autorskog tima emisije, a pre svega gledalaca, na TV ekrane vraćaju se “Tri boje zvuka”. Dobra muzika, aktuelni izvođači i izuzetna produkcija su konstante, poručuje urednica emisije Jelena Vlahović. Četvrtu sezonu emisije će, kako kaže, osim sjajnih svirki, obeležiti sve novo – voditeljka, scenografija i grafika.

"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak

Iza “Tri boje zvuka” su tri sezone sa više od po 20 emisija. Na samom početku bila je bojazan da li će biti dovoljno gostiju za pet emisija. A, ispostavilo se da ih je bilo desetostruko više! Nastupilo je više od 160 muzičkih sastava, 600 muzičara, i izvedeno je preko 500 pesama.

Bunt rok festival 2020: Otvoren konkurs do 12. februara

Posle nešto duže pauze, u 2020. godini gledaoci će ponovo na RTS-u gledati i slušati “Tri boje zvuka”. Autorka emisije Jelena Vlahović otkriva kakve nijanse će obojiti pesme koje će se naći u čuvenoj formuli “tri bine + tri benda + tri numere”.
– Gledaoci mogu da očekuju ponovo kvalitetnu muzičku emisiju! Dobar izbor muzike, nova ostvarenja, kao i trenutno najaktuelnije kantautore i izvođače iz Srbije i regiona u izuzetnoj produkciji RTS-a. Radio-televizija Srbije je oduvek negovala i promovisala kvalitetnu pop i rok muziku. Nekada su na televizijskom programu to bile emisije “Hit meseca”, “Maksimetar”, a danas je to definitivno emisija “Tri boje zvuka” – kaže Jelena Vlahović.

"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak
“Neverne bebe”, Foto: RTS

* Šta će biti drugačije, a šta kao oproban recept nećete menjati?
Osnovni koncept nećemo menjati – na tri bine nastupaju tri muzička sastava i izvode po tri pesme. Promenićemo scenografiju i grafiku, a umesto Bojana Perića emisiju će voditi mlada glumica i pevačica. Ime nove voditeljke nećemo otkrivati još nekoliko dana. Šta će doneti mladalačka ženska energija i kako će reagovati gledaoci na ovu promenu, videćemo uskoro!

GODUM 2019: Nagrađeni Bata Kovač, Bajaga, “Neverne bebe”…
"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak
“Atomsko sklonište”, Foto: RTS

* Koliko u novoj sezoni ima novih izvođača, to jest onih koji nisu nastupali ranije u “Tri boje zvuka”?
Ne rukovodim se ranijim učešćem u emisiji kod izbora izvođača. Važno je da imaju nešto novo da nam predstave. Od pojedinih gostovanja prošlo je već više od pet godina, to za mene nije ponavljanje, reč je o novim pesmama i novim albumima. Neki legendarni muzičari imaju velike opuse i mnogo hitova, tako da je jedno gostovanje nedovoljno da čujemo najpoznatije pesme. Ima izvođača koje već dugo očekujemo i sada će se pojaviti u punom sjaju. Mogu da najavim da će Bajaga otvoriti novu sezonu. U studiju naše emisije tada će biti možda najviše izvođača do sada. Veoma se radujemo tome.

“Ulica bez brojeva” – novi album Dejana Cukića
"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak
“Del Arno Band”, Foto: RTS

* Šta je motiv onih koji su već bili u emisiji da ponovo gostuju?
– Cilj emisije je da prati domaću muzičku scenu, da predstavi i istakne ono najkvalitetnije, kao i žanrove koji su nepravedno zapostavljeni ili skrajnuti u ovoj zemlji. Želimo da negujemo autorsku muziku, grupe i bendove, da uživamo uz legendarne pesme koje svi znamo, da upoznamo mlade muzičare, da zavolimo nove pesme od kojih će neke postati hitovi za naredne godine, a možda i decenije. “Tri boje zvuka” nije talent šou u smislu otkrivanja i takmičenja muzičara. Naša emisija je presek domaće muzičke scene, malo “probrane” i usmerene sa naše uredničke strane. O nastupima u emisiji “Tri boje zvuka” se govori, preslušavaju se numere i poštuje se celokupan kvalitet.

"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak
Dejan Cukić, Foto: RTS

* Ko je publika koja prati i voli “Tri boje zvuka”?
– Moram da priznam da našu publiku više čine oni kojima je blizak internet, YouTube, društvene mreže, naknadno gledanje televizije. Emitovanje novih emisija imaće na televiziji više sadržaja nego na kanalu YouTube. Ali, na YouTube kanalu naše emisije omogućićemo i dalje gledanje pojedinačnih numera, a gledaoci će moći da naprave idealnu plej-listu za sebe. Obogatićemo sadržaj i aktivnost na društvenim mrežama. Gledanost našeg YouTube kanala je velika, sadrži više od 550 video-snimaka, ima 36.500 pratilaca, a neki video-snimci beleže više od dva i po miliona pregleda.

Beovizija 2020: Takmiče se Neda Ukraden, Bane Mojićević, Ivana Jordan…
"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak
Marko Louis, Foto: RTS

* U čemu je značaj muzičkih emisija koje akcenat stavljaju na rok i pop zvuk?
– RTS mora da sačuva kvalitetnu muziku, kao i da je približi što većem broju gledalaca. To je zadatak nas urednika. Ova emisija se i gleda i sluša, taj standard moramo da zadržimo. Takođe, važno je da postojimo zbog svih izuzetnih muzičara koji gostuju i kojih ima mnogo. Oni stvaraju muziku našeg vremena i to bi, pre svega, trebalo poštovati. Ne smemo zaboraviti da negujemo velike jubileje, da pružamo priliku mladim muzičarima, kao i da prikazujemo nove pesme i albume.

"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak
“Ljubičice”, Foto: RTS

Kao najveći izazov tokom pripreme “Tri boje zvuka” urednica Jelena Vlahović izdvaja dogovaranje sa muzičarima oko termina i pesama. S druge strane, kako ističe, ponosna je na to što je publika prvi put upoznala neke muzičare i autore upravo u emisiji “Tri boje zvuka”, naročito zato što su neki od njih u međuvremenu postali veoma popularni.
– Ipak, ono što je najvažnije, i muzičari i gledaoci su tražili da emisiju počnemo ponovo da radimo – naglasila je urednica.

Obeležen osamnaesti rođendan emisije “Kvadratura kruga”
"Tri boje zvuka" - nova sezona, nova voditeljka i Bajaga za početak
Jelena Vlahović, Foto: RTS

Jelena Vlahović završila je Muzičku akademiju u Beogradu na odseku za Muzičku teoriju. U RTS-u najpre je godinama radila emisije posvećene klasičnoj muzici. Zatim se pridružila timu urednika koji se bavio zabavnim programom i više od deceniju urednik je emisija posvećenih zabavnoj muzici. Bila je u timu koji je uređivao izbor za predstavnika Srbije na “Pesmi Evrovizije”; Novogodišnji program; Teleton; i druge šou-programe.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde