Tri bisa benda “Texas Flood” u Domu omladine Beograda

0
67

Nenad Zlatanović i njegove kolege upisali su još jedan u uspeh u svojoj muzičkoj karijeri.

Tri bisa benda "Texas Flood" u Domu omladine Beograda
“Texas Flood” oduševili su publiku na prvom samostalnom koncertu u Beogradu

Bend “Texas Flood” održao je 28. februara samostalni koncert u sali “Amerikana” u Domu omladine Beograda. Grupa je izazvala poplavu vrhunske muzike, potvrdivši da je jedan od najboljih rock-blues bendova na ovim prostorima. “Amerikana” je bila prepuna, a karte su bile rasprodate već u pretprodaji. Po tome se zaključuje da je za prvi samostalni koncert ipak bio potreban veći prostor kako bi primio sve poštovaoce ovih vrsnih muzičara. “Texas Flood” je postavio zaista visoke standarde živih svirki na početku koncertne sezone u Beogradu. U Domu omladinu su imali tri bisa!

Promovisan album “Tražim ljude kao ja” grupe “Texas Flood”
Tri bisa benda "Texas Flood" u Domu omladine Beograda
Prepuna “Amerikana”

Nenad Zlatanović (vokal i gitara), Vladimir Golubović (bubanj) i Ivan Čukić (bas gitara) svirali su više od dva i po sata. Morali su da prošire listu pesama koju su pripremili. Publika im nije dozvolila da završe koncert, pa su se tri puta vraćali na binu.

Koncert je počeo hitom sastava “Pop mašina”, numerom “Put ka suncu”. Od prvog trenutka je bilo jasno da će rock-blues žurka dugo trajati. Tokom večeri su se ređali legendarni ex-yu rock hitovi sa albuma “Tražim ljude kao ja”, a za koje su napravljeni novi aranžmani, koji su sve autore oduševili. U izvođenju “Texas Flooda” te numere su započele novi život i ponovo osvajaju publiku. Na koncertu su posetioci većinu tih pesama horski pevali.

Grupa “The Bite” objavila drugi studijski album “Chains”

Podršku ovom power trio bendu dale su i kolege, vrsni muzičari: Vidoja Božinović Džindžer (gitara); Vukašin Marković (trombom, vokal); Ivan Aleksijević (klavijatura); i Aleksandar Jaćimović (saksofon). A, muziciranje u proširenom sastavu dovelo je do vrhunca atmosfere. Uz podršku kolega, Neša je takođe pevao pesme sa prvog albuma “Grinnin’ in your face”. Uz virtuozne deonice na gitari izveo je i hitove Džimija Hendriksa, “ZZ Topa”, Čaka Berija…

Momci iz “Texas Flooda” su posle 15 godina rada i preko hiljadu nastupa na festivalima i u klubovima, postigli veliki uspeh na svom prvom samostalnom koncertu i ništa ih više ne može zaustaviti na putu ka još većim koncertima, jer im, kao sjajnim muzičarima pripada visoka pozicija na muzičkoj sceni.

E. A. / Foto: Wood RS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde