Prvi trejler za drugu sezonu serije “Senke nad Balkanom”

0
537

Ekipa serije “Senke nad Balkanom” već nekoliko meseci angažovana je na drugoj sezoni. Snimali su u Piranu, Portorožu, Barandi, Beogradu…

Reditelj i kreator serije Dragan Bjelogrlić sa scenaristima osmilio je nove zaplete, uzbudljive akcije, uvešće neke nove likove, ali tu su i stari živopisni junaci… Publika s nesrtpljenjm iščekuje jesen, kada će početi emitovanje novih epizoda na Nova S. Objavljen je i prvi trejler za drugu sezonu “Senki”.

Nastavak se događa šest godina nakon dešavanja u prvoj sezoni, gde su Ante Pavelić (Bojan Navojec) i Damjan (Toni Mihajlovski) skovali zaverenički plan. U uzavreloj atmosferi društvenih i ideoloških previranja karijere se ruše i stvaraju, a tajna društva i ilegalne organizacije usmeravaju državnu politiku. I dok narko-bande vode bespoštedni rat na ulicama, Beograd potresa serija jezivih ubistava koja glavne likove dovodi do samog srca misterije jednog od najpoznatijih atentata XX veka.

U Barandi počelo snimanje druge sezone serije “Senke nad Balkanom”
Prvi trejler za drugu sezonu serije "Senke nad Balkanom"
Dragan Bjelogrlić, Foto: Promo / Aleksandar Letić

Tane (Dragan Bjelogrlić) i Stanko (Anrija Kuzmanović) imaće pune ruke posla. Inače, Tane se povukao iz policije, a Stanko je postao glavni inspektor i dobija pomoćnika kojeg tumači Marko Grabež. Kako je ranije najavljeno, ozloglašeni Alimpije Marić zvani Kaluđer, koga igra Gordan Kičić, u drugoj sezoni biće glavni u trgovini opijatima. U novoj sezoni ekipi se priključila Vesna Trivalić, koja igra podnarednicu Draginju, strah i trepet u seriji. U “Senkama 2” gledaćemo i Igora Đorđevića, Natašu Ninković, Srđana Timarova…

Prvi trejler za drugu sezonu serije "Senke nad Balkanom"
Marija Bergam i Leona Paraminski, Foto: Printskrin Instagram / Marija Bergam

U drugoj sezoni seriji igra i hrvatska glumica Leona Paraminski. Ona je zbog snimanja “Senki” došla direktno iz Holivuda. Tumači jedan od najmisterioznijih ženskih likova, Mariju Oršić. Za Bjelu je rekla da je divan i da je srećna što učestvuje u ovom projektu. Bjelogrlić je izjavio da u drugoj sezoni “Senki” ima bar još 20 novih uloga i zanimljivih karaktera uz one koji su nasleđeni iz prvog dela. Lik Marije Oršić mu je bio veoma inspirativan.
– To je žena o kojoj ima veoma malo činjenica i mnogo legendi. Dakle, ne postoji bolja inspiracija za jedan filmski lik. Glumicu smo birali na kastingu i izabrali Leonu Paraminski i veoma sam srećan što imam priliku da radim sa njom – istakao je Bjela.

8. FEDIS: “Senke nad Balkanom” najbolja i najgledanija serija u 2017/18
Prvi trejler za drugu sezonu serije "Senke nad Balkanom"
Vesna Trivalić i Nenad Jezdić, Foto: Promo

Upitan hoće li biti manje ili više krvavo u drugoj sezoni odgovorio je:
– Ne znam da li će biti manje ili više, ali biće krvavo! Ovoga puta ćemo se baviti čitavom aferom i pripremom ubistva kralja Aleksandra. Trudili smo se da s tim u vezi iznesemo neka fakta koja dosad nisu bila poznata. Serija se isto tako bavi jednom manje poznatom činjenicom, a to je podizanje spomenika Neznanom junaku na Avali. Za potrebe Meštrovićevog spomenika srušena je srednjovekovna tvrđava Žrnov, koju je na ostacima antičkog grada podigao i ostavio despot Stefan Lazarević još u XIV veku. To je, recimo, nešto što nisam znao – konstatovao je Bjela.
Inače, odluka kralja Aleksandra da sruši tvrđavu Žrnov i na njenom mestu podigne spomenik izazvala je veliko nezadovoljstvo u srpskom narodu i tumačena je kao njegov “raskid sa srpskim nasleđem u zamenu za jugoslovenstvo”. Verovalo se da je tim činom kralj oskrnavio svetinju i da će ga stići kazna.

“Senke nad Balkanom”: Beograd nagradio seriju Dragana Bjelogrlić
Prvi trejler za drugu sezonu serije "Senke nad Balkanom"
Gordan Kičić, Foto: Printskrin Instagram / Gordan Kičić

Bjelogrlić je rekao da se trudi da ne razmišlja o velikim očekivanjima gledalaca, nego da mu je najvažnije da se fokusira na posao.
– Pokušavamo da ispričamo neku novu priču, ali da to bude logičan nastavak onoga što smo videli u prvoj sezoni. Ali ako neko i nije gledao prvi deo, moći će da prati seriju. Opterećenje uspeha postoji. U prvoj sezoni je postojala briga u vezi sa tim da li ćemo uopšte dopreti do gledalaca i hoćemo li uspeti u tome što smo zamislili. Sada postoji teret velikih očekivanja, ali bolje da je tako nego drugačije – poručio je Bjelogrlić.

Prvi trejler za drugu sezonu serije "Senke nad Balkanom"
Glumci na setu, Foto: Printskrin Instagram / Gordan Kičić

– Ovi naši likovi u “Senkama” su svi granični, malo na tamnoj, malo na svetloj strani. Tako da otprilike ono što krasi seriju je da tu ne postoje klasični negativci niti klasični pozitivci. Ipak, svakako će inspektori biti na pravoj strani – rekao je Bjela.
Druga sezona serije, kako je najavljeno, trebalo bi sa emitovanjem da počne krajem septembra ili početkom oktobra na Nova S.

“Senke nad Balkanom”: Ogi Radivojević peva pesmu “Divna”
senke 2 jatagan mala

JATAGAN MALA

Mnogi Beograđani sve do TV serije “Senke nad Balkanom” nikada nisu čuli za Jatagan malu. Ona je bila jedno od najvećih divljih naselja u istoriji srpske prestonice. Nastala je 1919. na prostoru od Karađorđevog parka pa sve do Mostarske petlje.
– Čudnu sliku pruža Jatagan mala sa svojim bednim straćarama, ćumezima i zemunicama. Mogla bi da liči na azijatsko selo, mogla bi da liči na afrikansku varoš, mogla bi da liči na marokanski logor… ali u stvari ne liči ni na šta osim na Jatagan malu – pisale su novine pre više od osam decenija.
Pred Drugi svetski rat policija je porušila veći deo kuća, ali je divlje naselje konačno raseljeno tek 1961.

J. D. / Izvor: Danas, Blic

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde