Trejler za horor komediju “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”

0
207

Pre tri godine digla se prašina u medijima pošto je Hrvatski audiovizualni centar objavio rezultate takmičenja za produkciju celovečernjih igranih filmova, kada je i odobren debitanstski projekat Predraga Ličine. Najviše zbog samog naslova ostvarenja. 

Nikša Butijer, Krešimir Mikić i Hristina Popović u filmu "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", Foto: Kinorama
Nikša Butijer, Krešimir Mikić i Hristina Popović u filmu “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”, Foto: Kinorama

Stigao je trejler za horor komediju “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”. Ovo je hrvatsko-srpska koprodukcija, dugometražni igrani prvenac reditelja i scenariste Predraga Ličine. Nastao je u produkciji hrvatske “Kinorame” i srpske kuće “Art & Popcorn”, uz podršku Hrvatskog audiovizuelnog centra i Filmskog centra Srbije.

Snima se: Zombi film “Mališan” u režiji Danila Bećkovića
Mićo, glavni junak filma koga igra Krešimir Mikić, Foto: Kinorama
Poslednji Srbin u Hrvatskoj
Mićo, glavni junak filma koga igra Krešimir Mikić, Foto: Kinorama

U pitanju je film o suživotu Hrvata, Srba i zombija u budućnosti. Premijera je zakazana za kraj narednog meseca, a film će se prikazivati u hrvatskim bioskopima od 28. februara, u distribuciji kuće “2i Film”. Biće prikazan i na predstojećem FEST-u.

Tihana Lazović, Judita Franković i Tvrtko Jurić, Foto: Kinorama
Tihana Lazović, Judita Franković i Tvrtko Jurić, Foto: Kinorama

“Posljednji Srbin u Hrvatskoj” odigrava se sedam godina nakon bankrota Hrvatske, ali ne spominje se godina kada je to bilo. U zemlji je čista nezagađena voda postala dragocenost, luksuz koji sebi mogu da priušte samo bogati. Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus.

47. FEST: “Omiljena” Jorgosa Lantimosa otvara festival
Hristina Popović tumači lik Franke, Foto: Kinorama
Poslednji Srbin u Hrvatskoj
Hristina Popović tumači lik Franke, Foto: Kinorama

Glavni junak je ekstrovertni Mićo, zagrebački bonvivan, koga u filmu glumi Krešimir Mikić. Njegova dnevna rutina zacrtana je negde između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojima prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović). Mićo je nehotični svedok toga kako zaražena voda pretvara Hrvate u zombije.

Sergej Trifunović tumači lik generala, Foto: Kinorama 
Poslednji Srbin u Hrvatskoj
Sergej Trifunović tumači lik generala, Foto: Kinorama

Zombi-epidemija zateći će Miću potpuno nespremnog, ali će hrabro krenuti u Odiseju praćen svojom filmskom heroinom i probijaće se kroz svet zombija sa jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem – preživeti. Epizodni likovi su Slovenci i Bosanci, nemački doktor, italijanska aktivistkinja, američki general…

12. Festival srpskog filma fantastike: Gosti zvezde akcionog i horor filma
Zombi komedija "Poslednji Srbin u Hrvatskoj", Foto: Promo
Zombi komedija “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”, Foto: Promo

U filmu “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” pored Mikića i Popovićeve glume i Tihana Lazović; Dado Ćosić; Bojan Navojec; Sergej Trifunović; Rene Bitorajac; Judita Franković Brdar; kao i Severina Kojić. Direktor fotografije je Ivan Zadro, a montažer Tomislav Pavlić. Za dizajn zvuka bio je zadružen Julij Zornik, a muziku za film komponovali su Jura Ferina i Pavao Miholjević. Scenografkinja je Jana Piacun; kostimografkinja Selena Orb; šminkerka/maskerka Svetlana Gutić; a Miroslav Lakobrija je osmislio i izradio maske zombija.

Janko Popović Volarić kao Trpimir
Janko Popović Volarić kao Trpimir, Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde