Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave

0
34

Veliki uspeh prva dva Vinska maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji.

Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave
Foto: Ivana Čutura

Manifestacija Vinski maraton će po treći put biti održana 21. septembra na Paliću. I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (10 km). A, kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti; zabavna takmičenja; degustacije vina; vinske radionice; vožnja vinskim brodom; vinske ture; provod u čardi; vinski piknik. Na sajtu manifestacije se nalaze sve informacije o načinu prijave i promotivnim cenama za rane prijave za učešće na ovim zanimljivim trkama.

Održan drugi Vinski maraton: Najlepša razglednica Palića

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu. Namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave
Foto: Ivana Čutura

Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke; Velike Britanije; Amerike; Brazila; Kazahstana; Turske; Singapura; Češke; Crne Gore; BiH; Slovenije; Mađarske; Hrvatske i drugih zemalja. Novina prošle godine je bio festival sira Vojvodina Cheese Fest. A, ove godine će biti dvostruko veći broj izlagača, koji će svoje najbolje sireve ponuditi učesnicima Vinskog maratona i na okrepnim stanicama i u Degustacionoj zoni.

Veliki uspeh prvog Vinskog maratona
Najbolja okrepa tokom trke je vino, Foto: Szerda Zsofia
Najbolja okrepa tokom trke je vino, Foto: Szerda Zsofia

U Srbiji su mnoge regije poznate po svojim vinogradima i kvalitetnim vinima, a upravo palićke vinarije su odlučile da otvore svoje vinograde kroz koje će trčati učesnici trećeg Vinskog maratona u Srbiji.
– Vinski maraton je manifesatacija koja je izuzetno važna za turističku destinaciju Palić, jer pruža učesnicima mogućnost da uživaju u našoj prirodi, u vinima i vinogradima, kao i gastronomiji. Manifestacija svake godine beleži sve veću popularnost, a nama je drago da možemo da ugostimo goste iz zemlje i inostranstva. Na ovaj način se šalje najlepša razglednica Palića! – rekao je Nebojša Daraboš, direktor Parka Palić.

Neda Ukraden predstavila spot za pesmu “Kao vino i gitara”
Kostimirani trkači iz Banjaluke, Foto: Nemanja Stojanović
Kostimirani trkači iz Banjaluke, Foto: Nemanja Stojanović

Vinski maraton će doneti svoj karnevalski duh i u Beograd. U sklopu svoje velike promocije, u junu, na jednoj prelepoj i nesvakidašnjoj lokaciji, a o čemu će uskoro biti objavljeno više informacija.
Ispunjeni su osnovni ciljevi koje su od početka podržali, pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije; Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija; Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede; a od prošle godine i Pokrajinska vlada; tako da će ove godine Vinski maraton zauzeti važno mesto na mapi kulturno-sportskih dešavanja u zemlji i regionu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde