Exit 2019: Treće noći rokenrol magija “Grete Van Fleet” i Solomunova rapsodija

0
104

I posle prve dve noći sa ukupno 105.000 posetilaca koji su prošli kroz kapije Exit festivala, i subotnja, tradicionalno najposećenija noć, ove je godine dostigla sopstveni rekord. Bilo je više od 53.000 posetilaca!

Exit 2019: Treće noći rokenrol magija "Grete Van Fleet" i Solomunova rapsodija

Noć je obeležio čistokrvni rokenrol američke grupe “Greta Van Fleet”, sastava o kojem se najviše priča na svetskoj muzičkoj sceni u poslednjih godinu dana. Mladi heroji i “spasioci rokenrola” kako su ih mnogi prozvali, opravdali su i najviša očekivanja. Besprekorna svirka uživo, fanatični zanos na sceni kakav je karakterističan samo za stadionske rok zvezde… ma, bila je to rokenrol magija.

ISTORIJA NA EXITU 2019: Oboren rekord dnevne posete od 56.000 ljudi
View this post on Instagram

EXIT FESTIVAL 2019✨ #GretaVanFleet

A post shared by Greta van Fleet (@gvfarmy) on

Atmosferu na glavnoj bini visoko je podigao fascinantni Tom Walker. On je pred početak svog planetarno obožavanog hita “Leave a Light On” pozvao publiku da žive čisto i bez narkotika. Posle toga je zajedno sa oduševljenom publikom otpevao jedan od najvećih svetskih hitova.

Jedan od zasebnih brendova unutar Exita je i čuveni izlazak sunca nad mts Dance Arenom. To je publika doživela uz svetskog DJ maga Solomuna i njegovu planetarno poznatu “+1” žurku. Šef svetske house scene poreklom sa Balkana, uz svoje goste i jednim od vodećih DJ dueta “Tale of Us”, napravio je pravu šestočasovnu rapsodiju. Doneo je zvuk Ibice u spektakularni amfiteatar mts Dance Arene.

Exit 2019: Drugi dan obeležili “The Chainsmokers”, Anselmo, Kalkbrenner…

Groznicu subotnje večeri na glavnoj bini upotpunile su i indie nade “Buč Kesidi” i harizmatični Dub FX, koji je još jednom svima prisutnim isporučio jedinstveni nastup uz pesme poput “Love Someone”. Hitmejkersku notu pružio je i Mahmut Orhan uz pesme “Feel” i “Save Me”. Za magičnu noć na mts Dance Areni, pored Solomuna i “Tale of Us”, pobrinuo se i popularni tandem “Adriatique”, kojem je ovo ujedno bio i premijeran nastup na Exit festivalu; kao i holandski producent balkanskog porekla Satori.

Novak Đoković i EXIT pozvali na akciju: Izgradimo vrtiće zajedno

Publiku prepune Addiko Fusion bine na noge je digla proslavljena Bassivity Showcase ekipa uz vodeće regionalne muzičke zvezde među kojima su bili Fox; Surreal; Senidah; Sara Jo… Žestoki program upotpunili su i rap šefovi “Frankie Kontra Indigo” i world music majstori “Kal”. Energije nije manjkalo ni na Cockta Beats bini uz neodoljive “Black Serbs”. Sa njima je publika u glas pevala “Ballin Like Jokic”. Tu je specijalni nastup imao i najpoznatiji domaći jutjuber Baka Prase. Na Explosive bini su “Spermbirds”, “Total Chaos” i “Siberian Meat Grinder” i još jednom pokazali zašto je upravo ovo najekstremnija bina festivala! Trećeg dana festivala, na No Sleep Novi Sad bini, pod okriljem nadaleko poznatog gruzijskog kluba “Bassiani”, nastupila je beskompromisna underground ikona DVS1; kao i JASSS; Dadub; i NDRX.

Exit i Joko Ono objavili Prvi svetski mir, Petrovaradinsku proglasili “Tvrđavom mira”

Na Exit festivalu održana je i promocija nove nacionalne humanitarne kampanje “Da i za mene bude mesta – izgradimo vrtiće zajedno”. Nju organizuju Fondacija Novak Đoković i Exit Fondacija, uz podršku RTS-a. Globalna direktorka Fondacije Novak Đoković Jelena Đoković, kao i osnivač Exit festivala Dušan Kovačević, predstavili su saradnju i pozvali javnost da se priključi tako što će poslati poruku na poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana. Cena poruke iznosi 100 dinara.

Exit Freedom: U kratkom film “premotavanje” uzbudljivih trenutaka sa prošlog festivala

OPENS State of Exit zonu festivala je posetio šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sema Fabrici. On je uz predsednika Vlade Vojvodine, Igora Mirovića, kao i Ivana Petrovića iz Exit fondacije, predstavio akciju “Vrati prirodi – Pridruži se i posadi drvo”. U pitanju je akcija sadnje drveća na nekoliko lokacija u Vojvodini tokom jeseni koju organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji; EU info mreža; Exit fondacija; i Omladinska prestonica Evrope Novi Sad (OPENS). Na OPENS State of Exit zoni, posetioci mogu svojim koracima da pomognu u oslikavanju krošnje drveta na platnu i tako se prijave za akciju sadnje drveća. Festivalska publika za ovu ekološku akciju može da se prijavi večeras na festivalu OVDE.

Ulaznice za Exit su i danas u prodaji širom Srbije po ceni od 2.990 dinara; dok će na festivalskim ulazima cena dnevne ulaznice biti viša. Cena VIP jednodnevne ulaznice za nedelju iznosi 12.000 dinara.

Foto: ExitPOSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde