Kombank dvorana: “Tragovi”, koncert povodom 50 godina rada Radeta Radivojevića

0
402

Poznati kompozitor, aranžer, producent, instrumentalista ima bogatu i uspešnu karijeru, brojne hitove, saradnje sa izvođačima iz različitih muzičkih žanrova…

Kombank dvorana: "Tragovi", koncert povodom 50 godina rada Radeta Radivojevića

Koncert “Tragovi” autorsko je veče Radeta Radivojevića povodom 50 godina umetničkog rada, a održaće se 19. marta u Kombank dvorani.
– Ovog puta, iz mog opusa, pesme i instrumentali inspirisani tradicionalnom srpskom muzikom! – najavio je Rade predstojeći koncert u Beogradu.

“Senke nad Balkanom”: Ogi Radivojević peva pesmu “Divna”

Učestvovaće Merima Njegomir; Dragica Radosavljević Cakana; Danka Stojiljković; Žarko dančuo; Sanja Keserović; Biljana Petković; Vesna Dimić; ženska klapa “Maris” iz Kotora; Dunja Vujadinović; Čeda Markovič; Marko Louis; Edi Medošević; Renato Henc; trubači iz Vranja Nenad i Stefan Mladenović (prva truba Guče 2018); kao i Narodni orkestar RTS pod upravom Vlade Panovića. Voditelj koncerta je glumac Feđa Stojanović.

Beovizija 2019: Srbiju na Evrosongu predstavlja Nevena Božović i pesma “Kruna”
Kombank dvorana: "Tragovi", koncert povodom 50 godina rada Radeta Radivojevića
Foto: Facebook / Rade Radivojević

Rade Radivojević (1949) je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Beogradu 1974. godine. Njegov autorski rad, od 1968. godine do danas, zabeležen je na nekoliko stotina nosača zvuka, trajnih radio-snimaka, u TV-emisijama. Nagrađen je na raznim muzičkim manifestacijama (Beogradsko proleće; Beogradski šlager; MESAM; Pjesma Mediterana Budva; Zlatni Orfej, Bugarska; Evrofest, Skopje…), bio je predstavnik Jugoslavije i Srbije na festivalima u Rusiji, Belorusiji, Bugarskoj, Ukrajini, Makedoniji, BiH, Crnoj Gori, Grčkoj… Godine 1992. na “Jugoviziji” pobedu je odnela Radivojevićeva numera “Ljubim te pesmama” u izvođenju Ekstra Nene. Te godine oni su Malmeu bili predstavnici Jugoslavije na “Pesmi Evrovizije”. Rade je proglašavan 1994. i 2000. za najuspešnijeg kompozitora u zemlji, dobitnik je i posebnog priznanja Ministarstva kulture Srbije za vrhunski doprinos u kulturi…

MARKO LOUIS: Volim da muziciram sa ljudima sa kojima sam privatno blizak


POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde