Pozorište na Terazijama: Za početak naredne sezone novi mjuzikl “Totalni preokret”

0
258

Izvođenjem mjuzikla “Mamma Mia!” u nedelju, 17. juna, Pozorište na Terazijama je završilo sezonu 2017/18 na svojoj matičnoj sceni. Zvanično, završili su je gostovanjem sa mjuziklom “Čikago” 22. juna u Crnoj Gori – svečanim otvaranjem festivala Purgatorije u Tivtu. Ovo je treća godina za redom gde im je pripala čast da ozvaniče početak ovog mediteranskog festivala.

pozoriste-na-terazijama-4
Foto: Pozorište na Terazijama

Za sledeću sezonu ovaj teatar je najavio novi mjuzikl na svom repertoaru. Već su počeli da pripremaju “Totalni preokret” (Inside Out) u režiji Ane Grigorović, prema tekstu Daga Havertija.

IVAN BOSILJČIĆ: Sada sam u fazi glumačke zrelosti
mjuzikl-mamma-mia-1200x800
Mjuzikl “Mamma Mia!”, Foto: Pozorište na Terazijama

– U sezoni 2017/18 izveli smo 138 predstava na našoj sceni i realizovali četiri gostovanja. Aplauzom je ansamble predstava pozdravilo blizu 60.000 gledalaca. Premijerno smo izveli dugo očekivani naslov “Fantom iz Opere” u režiji Juga Radivojevića (7. oktobra) kojeg je u jednoj sezoni izvođenja videlo preko 11.000 ljudi. Za ulogu Fantoma u ovom svetski poznatom mjuziklu, prvak Pozorišta na Terazijama Slobodan Stefanović dobio je nagradu grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo za 2017 – saopštili su iz Pozorišta na Terazijama.

Srpski glumac Slobodan Stefanović u bolivudskom filmu glumi albanskog narko bosa
čikago
Mjuzikl “Čikago”, Foto: Pozorište na Terazijama

Ovu sezonu su obeležili i brojni jubileji u Pozorištu na Terazijama. Predstava “Dva mirisa ruže” je u januaru obeležila 15 godina od premijere i poslednje izvođenje na redovnom repertoaru. “Grk Zorbe” je imao 100. izvođenje, kao i “Producenti” i “Zona Zamfirova”, a “Neki to vole vruće” 150. (od obnove 2007.). Mjuzikl “Cigani lete u nebo” izvedeno je krajem maja – 300. put!
– Trocifreni broj izvođenja većeg dela našeg repertoara najveći je kompliment od publike koja se i više puta vraća da pogleda svoju omiljenu predstavu – kažu iz Pozorišta na Terazijama.

LJILJANA STJEPANOVIĆ: Veoma aktivna penzionerka
novi mjuzikl ana grigorovic totalni preokret
Rediteljka sa glumcija na čitajućoj probi mjuzikla “Totalni preokret”, Foto: Pozorište na Terazijama

Početkom naredne sezone premijerno će biti izveden mjuzikl “Totalni preokret”. Priča prati sudbine šest žena koje se na nedeljnoj bazi susreću na psihoterapiji kako bi se na što adekvatniji način suočile sa preprekama na koje nailaze u okviru muškocentričnog sveta u kom žive. Bez obzira na to koliko su ostvarene kao poslovne žene, udate ili neudate, supruge ili majke, svaka od njih na sebi svojstven način pokušava da se izbori sa stereotipima nametnutim od strane savremenog sistema ili medijskog predstavljanja slike o idealnoj ženi koja bi trebalo da bude sve. Da bude idealno vitka, da prati modu, da bude emotivno ostvarena… da bude udata, da bude majka, da bude finansijski nezavisna i uspešna u poslu kojim se bavi… Svaka od junakinja iznosi problem sa kojim se suočava, sa nadom da će pronaći adekvatno rešenje. I, da će promeniti svoj pogled na svet, smelije se suočiti sa svojim strahom i stvoriti za sebe neku novu šansu.

Premijerno izveden „Bolivud“, prvi mjuzikl Narodnog pozorišta
Čitajuća proba totalni preokret
Premijera novog mjuzikla “Totalni preokret” planirana je za oktobar, Foto: Pozorište na Terazijama

Komad je premijerno izveden na sceni Of Brodvej 1989. pod imenom “Roleplay”, a od 1994. se igra pod sadašnjim nazivom “Inside Out”. Autorski tim u beogradskom teatru čine Slobodan Obradović (prevod i prepev songova); Milan Nedeljković (orkestracija i dirigovanje); Marija Jevtić (scenografija); Dragica Laušević (kostimografija); Igor Koruga (koreografija). Uloge su poverene Jeleni Jovičić, Dušici Novaković, Suzani Lukić, Ivani Knežević, Ivani Popović Ilijin i Mini Lazarević. Učestvuje i balet i orkestar Pozorišta na Terazijama. Premijera je planirana za oktobar.

ANA GRIGOROVIĆ
Mlada rediteljka je rođena je 1987. u Beogradu. Diplomirala je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ivane Vujić. Završila je interdisciplinarne master studije teorije umetnosti i medija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.Ana Grigorović
Predstave: “Dom Bernarde Albe” (Narodno pozorište u Beogradu); “Magično popodne”, “Pedeset udaraca” (Atelje 212); “Đani Skiki”, “Bastijen i Bastijena” (Narodno pozorište u Beogradu); “Igra”, “Lepotica i zver” (Pozorište “Bora Stanković”, Vranje); “Gozba”, “Petar” (Bitef teatar); “Rađanje jednog zapisnika” (Narodno pozorište Pirot); “Biti” (Ustanova kulture Parobrod); “Nacionalna klasa”, “Dečaci Pavlove ulice”, “North Force” (Omladinsko pozorište Dadov); “Pet dečaka” (Malo pozorište “Duško Radović”); “Ako mi se zviždi, zviždim” (Narodno pozorište “Sterija”, Vršac); “Bekstvo” (UK “Vuk Karadžić”); “After Sun” (SKC Beograd).
Narodno pozorište: Premijerno izveden Lorkin klasik „Dom Bernarde Albe“
Dobitnica je nagrade “Hugo Klajn” za najboljeg studenta pozorišne režije u generaciji; nagrade “Zoran Ratković” za režiju; nagrade grada Beograda za umetničko stvaralaštvo mladih za 2009; nagradu Narodnog pozorišta za najbolju predstavu u sezoni 2016/17 i pohvalu Narodnog pozorišta za režiju opere “Đani Skiki”. Ovo je prva Anina saradnja sa Pozorištem na Terazijama.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde