“Tonči Huljić & Madre Badessa” sa filharmonijom i horom u Beogradu

0
194

Tonči Huljić je započeo turneju sa regionalnim filharmonijama i horom na kojoj će publici predstaviti svoju instrumentalnu muziku.

"Tonči Huljić & Madre Badessa" sa filharmonijom i horom u Beogradu

Tonči Huljić će na koncertu u Kombank dvorani 3. aprila izvesti najveće crossover hitove koje je komponovao za pijanistu Maksima Mrvicu; gudački kvartet “Bond”; kvintet “Wild”; kao i njegove hitove napisane za Olivera Dragojevića; Petra Grašu; “Magazin”; i druge.

Na repertoaru se, takođe, nalazi i muzika iz serija i filmova koju je Tonči Huljić napravio u svojoj 40 godina dugoj karijeri.

“Što to bješe ljubav” autori namenili Čoli, Huljić “zakuvao” pa završila kod Olivera

Pesma “Dva put san umra”, jedan od klasika Olivera Dragojevića, prvi put je objavljen na njegovom albumu “Vrime” 1995. godine. Tekst za ovu kompoziciju je napisala Vjekoslava Huljić, a muziku Tonči. Huljić je ovu numeru obradio uz Zagrebačku filharmoniju i Akademski hor “Ivan Goran Kovačić”, ali i prepoznatljivi zvuk “Madre Badessa”.

– Ovo je novo čitanje pesme. Niko je više nikad neće otpevati na način na koji ju je pevao Oliver. Kao autor odlučio sam da pokažem publici kako ova pesma može zvučati u instrumentalnoj verziji, uz orkestar i hor – objasnio je Tonči.
Orkestraciju za ovu kompoziciju npisala je Hana Huljić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde