Tolkindan u “Božidarcu”

0
121

Čudnovati miks Tolkinovih dela i “Ratova zvezda” očekuje posetioce na ovogodišnjem “Tolkindanu”, pa će ljubitelji fantastike svakako uživati.

tolkindanOni koji u nedelju 28. maja budu došli u Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac – očekuje super provod. Tada će se održati drugi po redu Tolkindan, koji ove godine ide pod sloganom “Sila je jaka u Srednjoj Zemlji”. Čekaju ih najbolji kostimi u zemlji i regionu, vrhunski kosplejeri iz svih krajeva Srbije i komšiluka, radionice na kojima će posetioci moći da saznaju najrazličitije stvari. Od toga kako napraviti čarobni štapić i svetlosni mač, do toga kako se uz pomoć šminke pretvoriti u zombija, edukativne tribine, kvizovi, plesni nastupi, traganje za blagom, skečevi, revija nakita i mnoštvo nagrada!

Beogradski festival stripa – TRAS!

Organizator dešavanja Udruženje Valinor zamislio je “Tolkindan” kao jednodnevnu verziju svog dobro poznatog Tolkinfesta, koja uz stalnu temu (dešavanja u Srednjoj Zemlji) pažnju usmerava na ono što je u tom trenutku najaktuelnije u svetu fantastike.

Ove godine, preciznije 25. maja “Ratovi zvezda” proslavljaju 40. rođendan uz novu generaciju poklonika, pa je izbor teme bio logičan. Tokom čitavog dešavanja biće istraživane niti koje povezuju kultno delo Džona R. R. Tolkina i jednako legendarnu sagu o Skajvokerima koja će biti analizirana iz najrazličitijih uglova. A, najmlađi posetioci imaće priliku da se o borbi dobra i zla upoznaju kroz kviz koji bi mogao da im donese i simpatične poklončiće.

Osam veličanstvenih istraživača za 8. Noć istraživača u Srbiji
Valinor-promo-2
Foto: Promo

Povodom “Tolkindana” Valinor je raspisao likovne i književne konkurse za decu “Moja bajka u svemiru” i odrasle “Sila je jaka u Srednjoj Zemlji”. Uslovi konkursa za male umetnike su da radovi budu originalni i da oni pisani, bilo da su u pitanju pesme ili priče ne pređu 3.000 karaktera. Oni “veliki” bi, uz originalnost, morali da ponude i sponu između Tolkinovih dela i “Ratova zvezda”, a pisani bi trebalo da budu do 6.000 karaktera dužine.

Jednu od poslastica dana predstavljaće tradicionalni kosplej na kojem će takmičari moći da, uz veštinu izrade i prezentacije kostima prikažu i koliko su maštoviti pošto će biti dozvoljeni, čak i poželjni, “mešani” likovi (Vuki Vilovnjaci; sit Patuljci; Hobiti džedaji; mandalorijanske Dizni princeze itd). Vrhunac večeri biće tribina našeg pisca Pavla Zelića o stripovima na temu “Ratova zvezda”; a Valinor najavljuje još mnogo gostiju iznenađenja.

11. Festival srpskog filma fantastike (FSFF)

Dešavanje počinje u 13 časova. Uz ulaznice, koje će po ceni od 250 dinara moći da se kupe u Božidarcu na “Tolkidan”; svi posetioci dobiće po knjigu u izdanju “Čudne knjižare”.

Izvor: Mondo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde