Tijana Pečenčić i Nikola Kojo u hrvatskoj komediji “Po tamburi”

0
168
Tijana Pečenčić i Nikola Kojo u hrvatskoj komediji "Po tamburi"

Posle dva i po meseca završeno je snimanje filma “Po tamburi” reditelja i scenariste Stanislava Tomića. Ekipa je snimala na lokacijama u Varaždinu, Vinkovcima, Karlovcu, Ivanić Gradu, Zagrebu i Sloveniji.

Film “Po tamburi” najavljuje se kao suluda komedija, koja prati članove tamburaškog sastava “Aveti Ravnice” u begu za život, nakon što su lažno optuženi da su ukrali Zlatni kulen, glavnu nagradu tamburaškog takmičenja. Oni beže po ravnicama Slavonije od ostalih tamburaških sastava, gostiju romske svadbe, mesara, policije i televizijskog voditelja Branka Uvodića, koji sve to prati iz helikoptera. Potera se završava u zoru, kada voditelj otkriva ko zaista stoji iza krađe Zlatnog kulena.

Snima se: Nikola Kojo kao bajker u filmu “Jahači” (Jezdeca)
Tijana Pečenčić i Nikola Kojo u hrvatskoj komediji "Po tamburi"
Foto: Mario Marko Krce

Kako film prati tamburaške sastave iz svih delova Hrvatske, ali i susednih zemalja, glumačka ekipa je internacionalna. Glavne likove tumače Andrei Miercure, Primož Petkovšek, Momčilo Otašević, Hrvoje Barišić i Neven Aljinović Tot. A, tu su i Tijana Pečenčić; Stjepan Perić; Nikola Kojo; Ana Maras; Hristina Popović; Miran Kurspahić; Alen Liverić; već pomenuti TV voditelj Branko Uvodić; kao i frontmen benda “Let 3” Damir Martinović Mrle.

SNIMA SE: “Dara iz Jasenovca” u režiji Predraga Gage Antonijevića

Ova komedija svojevrsna je razglednica Slavonije. Stanislav Tomić i Mario Krce zajedno su napisali scenario, a Krce je i direktor fotografije. U autorskom timu su i scenografkinja Branimira Katić; kostimografkinja Tihana Mikša; maskerka Tina Jesenković; majstor tona Silvio Mojaš Fric; montažer Tomislav Pavlic. Realizaciju ove komedije apsurda omogućila je hrvatska produkcijska kuća “Kaos”, kao i koprodukcije “Krug Film” (Makedonija); “Supermarket” (Slovenija); “K12” (Srbija); i “Cut Up” (Crna Gora); a film je podržao i Hrvatski audiovizualni centar.

SNIMA SE: Novi film Srđana Dragojevića “Nebesa” priča o čudima

Inače, radnja filma inspirirana je stripom legendarnog strip crtača Dubravka Matakovića koji u filmu tumači lik Govnara Smrti, vođu tamburaškog sastava “Mesari”. Momčilo Otašević igra Labuda, snažnog i nezavisnog čoveka, solo igrač, koji se u trenutku velike nužde pretvara u rođenog vođu. On je najveći adut sastava “Aveti Ravnice”, koji svira brač (basprim). Tijana Pečenčić tumači lik Mladenke. Ona je primorana na nesretni brak, pa se kao i ostali članovi tamburaškog sastava daje u beg. Nikola Kojo u filmu “Po tamburi” tumači Martina, člana ozloglašenog benda “Bitange”. A Mrle iz “Leta 3” je vođa benda “Žeteoci”. Film bi trebalo da stigne u bioskope tokom jeseni 2020. godine.

SNIMA SE: Hrvatsko-srpska koprodukcija “Ljudi ne mogu da lete”

Evo još nekoliko detalja o glavnim likovima. Lesi, koga igra Primož Petkovšek, je debeo, nespretan, ali dobar i drag, uvek vedar. Pun je razumevanja i sa svima se dobro slaže, a prema članovima sasatava se ponaša kao brižna majka. Ima visdok prag tolerancije, koji nije mudro prelaziti, jer se tada pretvara u opasnu zver. Svira bas.
Krleža je najmlađi i najtalentovaniji član sastava, tekstopisac i prateći vokal. Neiskusan je, sramežljiv, skroman, svira u bendu brač 2. Njega igra Andrei Miercure.
Tekut (Neven Aljinović Tot) je najvirtuozniji svirač u bendu, u njegovim rukama je bisernica, odnosno prim.
Film bi trebalo da stigne u bioskope tokom jeseni 2020. godine.

E. A. / Izvor: HAVC

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde