25. Festival evropskog filma Palić: Tica Kovi i Rajner Frimel dobitnici nagrade Underground Spirit

0
36

Jubilarni, 25. Festival evropskog filma Palić biće održan od 14. do 20. jula.

Tica Kovi i Rajner Frimel
Tica Kovi i Rajner Frimel, Foto: promo

Nagrada Underground Spirit 25. Festivala evropskog filma Palić otići će u ruke rediteljskom dvojcu Tica Kovi i Rajnar Frimel. Uspostavljena 2008. godine, ova nagrada dodeljuje se za izuzetan rad na polju nezavisnog filma, kao i jedinstven pristup filmskom jeziku i autentičnu autorsku poetiku stvaranu izvan dominantnih tokova filmske industrije.

25. Festival evropskog filma Palić: Rade Šerbedžija dobitnik Nagrade „Aleksandar Lifka“

FEF Palic 2018Italijanska rediteljka i scenaristkinja Tica Kovi (Tizza Covi) i Rajner Frimel (Rainer Frimmel), austrijski reditelj i fotograf, od 1996. godine stvaraju zajedno u oblasti filma, pozorišta i fotografije. Studirali su fotografiju na Univerzitetu u Beču, a 2001. režirali dokumentarni film “Das ist alles” (That’s All). Sopstvenu filmsku producentsku kuću “Vento Film” osnovali su 2002. Njihov dokumentarac “Babooska” o svakodnevnoj borbi modernih nomada u Italiji osvojio je 2005. nagradu Volfgang-Staudte na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu. “La Pivellina” je njihov prvi igrani film i bio je prikazan na više od 130 međunarodnih filmskih festivala širom sveta. Film je dobio brojne međunarodne nagrade, uključujući Europa Cinemas Label u Kanu i bio je i odabran kao austrijski izbor za najbolji film na stranom jeziku na 83. dodeli Oskara 2010. godine.

Festival evropskog filma Palić: Dušan Kovačević na čelu festivalskog Saveta

– Njihovo stvaralaštvo deluje kao sila prirode, pokazujući šta ostaje kada sreća i mišići nestanu! – objavio je “Cinema Scope” o Tici Kovi i Rajneru Frimelu, koji trenutno rade na novom dokumentarnom filmu.
Nagrada Underground Spirit biće im dodeljena tokom trajanja 25. Festivala, u okviru kog će biti prikazan izbor filmova ovih izuzetnih autora.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde