“Thievery Corporation” rasplesao 8.000 posetilaca na Stadionu Tašmajdan

0
102

Osnivač “Thievery Corporation” je producentski i autorski duo Rob Garza i Eric Hilton.

"Thievery Corporation" rasplesao 8.000 posetilaca na Stadionu Tašmajdan

Američki “Thievery Corporation” je u sredu, 26. juna, vrhunskom, gruvajućom svirkom rasplesao 8.000 oduševljenih posetilaca na ispunjenom beogradskom Stadionu Tašmajdan. Moćna, mnogoljudna koncertna postava krenula je odlučno sa “Marching the Hate Machines”, nastavivši tokom narednih skoro dva časa fantastičan izbor pesama iz 25-godišnje karijere sa “Illumination”; “Until the Morning”; “Radio Retaliation”; “The Heart Is a Lonley Hunter”; “Letter To Editor”…

Završen Arsenal Fest 09: Eksplozivni nastupi za kraj

Garzina najava koncerta, da Beograđani nikako ne treba da očekuju nekakav “chill out” bend već visokoenergetsku sviračku mašinu, uz opasku: “Mi pokrećemo ljude!”, pokazala se spektakularno tačnom. Bilo je impresivno videti kako se uz moćne rege, dab i bosanova ritmove složno plešući uvija publika u parteru i na tribinama Taša.

Raspoloženje benda i 8.000 posetilaca je ostalo na vrhunskom nivou i uz “True Sons of Zion”; “Warning Shots”; “Amerimacka”; “Revolution Soultion”; “Lebanese Blonde”; i konačno “Richest Man In Babylon”. “Thievery” je poručio Beograđanima: “Volimo vas! Mir!” Zauzvrat je dobio zaslužene ovacije ispunjenog Taša.

Sea Dance 2019: Veliki Rundek, moćna Senidah i najtraženiji reperi regiona

Prethodno, publiku je odlično zagrejao Balkan-soul muzičar Marko Louis razigranim izvođenjima svojih hitova “Pada noć”; “Shine On Me”; “Kad je noć”; “Euridika”; “Raj za avanturiste”; i “Where Is Your Love”.

“Thievery Corporation” na Tašu bio je prvi veliki koncert u Beogradu na kome su korištene isklučivo trajne plastične čaše, brendirane vizualom benda. Njih su posetioci dobijali uz kauciju. Odluka promotorske kuće “Long Play” da se tako izbegne upotreba zagađujućih jednokratnih plastičnih čaša, kao prethodno na “Danima Darka Rundeka” i Arsenal Festu 09, pokazala se ponovo ispravnom. Publika na Tašu odlučila je da kao uspomenu zadrži veliku većinu trajnih “Thievery” čaša.

Foto: Zoran Lazarević Laki

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde