“The Trigger” objavio album i video za singl “Don’t Feed the Cannibals”

0
36

Metal sastav The Trigger objavio je album “The Time of Miracles”, prvo izdanje benda na engleskom jeziku za poznatu nemačku izdavačku kuću “Massacre Records”. Ovo je inače četvrti album grupe, ali prvi namenjen internacionalnoj publici.

"The Trigger" objavio album i video za singl "Don't Feed the Cannibals"

Albumu su prethodili spotovi za pesme “Pray” i “What Have We Become”, kao i lirik video za singl “Don‘t Feed the Cannibals”, na kome gostuje Darko Živković iz benda “Downstroy”. Singlovi su zvanično objavljeni na digitalnim servisima, a ceo album “The Time of Miracles” možete naručiti i poslušati OVDE.

“The Trigger” objavio spot za singl “What Have We Become”

Album će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na njemu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem obliku i, naravno, na engleskom jeziku. Svoje gostovanje su ponovili neki od prijatelja benda: Darko Živković (Downstroy); Marko Matijević Sekul (Manntra); Vladimir Lalić (Organized Chaos); i Emir Hot. Iza produkcije i miksa albuma ponovo stoji gitarista benda Dušan Svilokos. Za vizuelni koncept se pobrinuo dugogodišnji saradnik benda, Vladimir Petrović.

Beogradski bend “Trigger” potpisao za kultni nemački “Massacre Records”
"The Trigger": Album "The Time of Miracles"

Pevačica i lider benda Milena Branković ističe da su se trudili da se poetika originalnih tekstova verno prenese na engleski.
– Mnogo energije je uloženo da dobijemo tekstove koji će biti u duhu engleskog jezika, a stvarati ista osećanja i slike kao što je to bio slučaj na srpskom zaista nije jednostavno. Kroz taj proces smo stekli dodatno poštovanje prema našem jeziku, koji je na mnogo načina mnogo fleksibilniji od engleskog. Iako ćemo se u budućnosti primarno koncentrisati na engleski, ipak smo započeli karijeru radom na našem jeziku i pokušaćemo da neke od pesama u budućnosti imaju i svoju srpsku verziju! – kaže Milena.

“The Trigger”: Album “The Time of Miracles” 26. jula na inostranom tržištu

O saradnji sa izdavačkom kućom “Massacre Records” kaže:
– Bendovima sa ovih podneblja je mnogo teže da funkcionišu na evropskoj i svetskoj sceni zbog objektivnih prepreka. Iako nas internet naizgled sve spaja, fizička udaljenost je i dalje problem za organizovanje turneja i promociju. Upravo zato je poseban kompliment što je “Massacre Records” bio zainteresovan da nam objavi album, iako su svesni da marketinški posao oko njega nije lak. Mnogo naših kolega sa ovih prostora nailazi na zid po ovom pitanju, jer izdavači ne žele da rade sa bendovima kojima je teže da imaju turneje i samim tim prodaju i promovišu izdanje. Imamo sjajnu saradnju sa izdavačem i planiramo da nastavimo sa promocijom albuma u sledećih godinu dana, sviramo pred publikom što češće i snimimo još nekoliko muzičkih videa. Ovim albumom započinjemo novo poglavlje i vidimo ga kao početni korak kojim krećemo na novu etapu muzičkog putovanja.

Bend “Trigger”: “Don’t Feed the Cannibals” engleska verzija pesme “Ne hrani ljudoždere”
“The Trigger”, Foto: Iv Sovica

Bend je početkom ove godine objavio da je nakon završetka materijala na engleskom jeziku sklopio dogovor sa “Massacre Recordsom”, nemačkim labelom specijalizovanim za čvrst gitarski zvuk. Ovim se “The Trigger” pridružuje malom broju sastava sa ovih prostora koji su privukli interesovanje internacionalnih izdavačkih kuća i dobili veliku podršku da svoj rad prezentuju publici van zemlje i regiona. “Massacre Records” je poznat publici kao izdavač koji već skoro tri decenije aktivno promoviše metal i hard rok muziku. Tokom postojanja je objavljivao imena kao što su “King Diamond”; “Pretty Maids”; “Theatre of Tragedy”; “To/Die/For”; “Crematory”; “Atrocity”; “Sinister”; “Pink Cream 69”; “Kittie”…

Grupa “Trigger”: “Pray” je engleska verzija pesme “Kad savest te zaboli”

“The Trigger” je do sada objavio tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa drugim muzičkim žanrovima, kao i unikatan ženski vokal. Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.

Tekst pesme možete naći OVDE.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde