Britanski pankeri “The Last Resort” na Belgrade Riot Festu

0
195

Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21. oktobra od 20h u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Na ovom izdanju, sada već tradicionalnog festivala, nastupiće bendovi: “Birtija”, “Drink Or Die”, “Žuta minuta”, “Štab” i “Cepeni Ćunci”, a kao hedlajneri najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – “The Last Resort”.

Belgrade Riot 3 britanski pankeri“The Last Resort” je ime dobro poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu. Još osamdesetih godina prošlog veka bili jedan su od prvih i najpopularnijih Oi bendova na svetu. Godine 1980. započeli su svoju priču koja i dalje traje. Roi, JJ, Mik i Beef obećavaju veče puno prave, iskrene, sirove punk Oi energije.

Veče sirove punk energije – Belgrade Riot Fest

Nastup na Belgrade Riot festivalu 21. oktobra za “The Last Resort”, kao i za sve njihove fanove, biće poseban. Jer, u Beogradu se bend oprašta od dugogodišnjeg člana, gitariste Beefa. Ovaj nastup biće im poslednja zajednička svirka i poslednja prilika za publiku da ih u ovom sastavu vide na bini.

Belgrade Riot Fest III The Last Resort
“The Last Resort”, Foto: Promo

– Beef je zaista bio važan član benda – kaže JJ. – Roi i ja sviramo sa njim otkad znamo za sebe. Tako da je logično da sam jako tužan što ide.
Ali, iako su tužni zbog ove važne prekretnice u bendu, raduju se predstojećem koncertu u Domu omladine Beograda.
– Ono što znam je da će publika u Beogradu videti jedan prokleto dobar koncert! Mi uvek dajemo 100 posto – dodao je JJ.

„Duga topla noć“, prvi pravi bluz „Električnog Orgazma“

Pored ovog legendarnog britanskog benda, na trećem Belgrade Riot festivalu nastupiće i pet domaćih bendova. I to ovim redom: od 19-19.30h “Štab”; “19.45-20.30h “Drink Or Die”; 20.45-21.30 “Žuta minuta”; 21.45-22.30h “Cepeni Ćunci”; 22.45-00.00h “The Last Resort”; 00.15-01h “Birtija”.

Ulaznice za Belgrade Riot III po ceni od 1.490 dinara već su u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i online na www.eventim.rs. Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1.890 dinara.

Norveški hardkor hor peva „Po šumama i gorama“

Organizator festivala je Route 011.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde