“The Frajle” i Željko Bebek snimili spot za baladu “Žuta ruža”

0
492

Uvek originalne “The Frajle” svojim aktuelnim albumom “Obraduj me” obradovale su poštovaoce svoje muzike širom regiona. Posebno što se ne radi o klasičnom muzičkom izdanju, nego albumu sa obradama nekih od najlepših pesama koje su obeležile muzičku istoriju ovog podneblja. A, njih su šarmantne Novosađanke predstavile u novim aranžmanima, kroz duete sa vrhunskim izvođačima, koji su snimili originalne verzije tih kompozicija.

"The Frajle" i  Željko Bebek snimili spot za baladu "Žuta ruža"
Foto: Sandra Mihaljević

“The Frajle” su posle obrade Vanninog (“Ako je vrijedilo išta”) i hita Tijane Dapčević (“Negativ”) odlučile da ekranizuju i baladu “Žuta ruža” Željka Bebeka. Naravo, zajedno sa legendarnim muzičarem. Novosadski ženski sastav i Bebek su spot snimilesa rediteljima Sandrom Mihaljević i Igorom Ivanovićem.

Provereni hit na novi način: “The Frajle” i Vanna “Ako je vrijedilo išta”

Popularne Frajle ne kriju oduševljenje zbog saradnje sa čuvenim pevačem i muzičarem.
– Velika nam je čast što je deo našeg najnovijeg albuma “Obraduj me” i što smo zajedno dali neko novo ruho pesmi “Žuta ruža”. Ta numera je deo nas, deo našeg podneblja, bar smo je mi usvojile i prisvojile. Uz ovu pesmu smo postali prijatelji sa Željkom i njegovom porodicom, i to je najznačajnije što nam je ova saradnja donela! – rekle su Frajle.

"The Frajle" i  Željko Bebek snimili spot za baladu "Žuta ruža"
Foto: Sandra Mihaljević

One su dodale i da snimanje spotova i nije baš omiljeno kod pevača, ali se trude da rad na ekranizaciji pesama uvek bude zanimljiv i neobičan.
– Uvek biramo drugačije i nove lokacije. Spot je sniman na Petrovaradinskoj tvrđavi i na Salašu 137. Mislimo da smo kroz spot preneli tu emociju koju pesma nosi, kao i tu širinu koju simbolizuje ravnica. Verujemo da će se publici svideti! – zaključile su Frajle.

Stari hit u novom ruhu: “The Frajle” obradile “Negativ” Tijane Dapčević

Na koncertima koje su Frajle održale tokom leta širom regiona, “Žuta ruža” bila je neizostavni deo repertoara. Tako će biti i ubuduće. A pevaće je uglas sa publikom.
Da podsetimo, “Žuta ruža” Željka Bebeka objavljena je 1989. godine, na albumu “Niko više ne sanja”, a muziku i tekst je napisao Đorđe Novković.

ŽUTA RUŽA

Miruj, miruj srce ti
suzo nemoj padati
palo inje po nama
vjetri hladni s Dunava

Miruj, miruj, ‘zalud je
jer nas ona ne čuje
kog’ je sada opila
žuta ruža s Dunava

Neću, neću zoru prespavati
neću, neću dragu prežaliti
neću, samo da još jednom
čujem ja tamburaše s Dunava

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde