“Teslin vremeplov” putuje u Beč

0
97

Posle zapaženog uspeha koji je postigao u Srbiji i regionu, multimedijalni projekat kompanije Telekom Srbija, “Teslin vremeplov” nastaviće svoje putovanje u Beču.

teslin vremeplovSpektakularne projekcije 29. i 30. septembra sa početkom u 20,30h obasjaće fasadu zgrade Tehničkog univerziteta (na trgu Karlsplatz, ispred Karlskirche), pružajući priliku stanovnicima i brojnim posetiocima austrijske prestonice da se bliže upoznaju sa životom i revolucionarnim izumima Nikole Tesle.

Rade Šerbedžija donirao obnovu spomenika Teslinih roditelja

Telekom Srbija osmislio je inovativni projekat kojim je na simboličan način obeležio 160 godina od rođenja velikana srpske nauke. “Teslin vremeplov” kroz inspirativnu priču o Teslinom životu i izumiteljskom radu predstavlja unikatan spoj umetnosti i savremene tehnologije. Audio-vizuelni spektakl, otkriva zanimljivosti iz života pronalazača koji je u velikoj meri uticao na savremeni način života i bez čijih naučnih otkrića današnja tehnologija ne bi bila moguća.

teslin vremeplov
Foto: Promo

“Teslin vremeplov” tokom prošle godine je obišao Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Herceg Novi, Budvu i Banja Luku. I više od milion ljudi, kako uživo tako i putem interneta, uverilo se u veličanstvenost ovih 4D projekcija.

Ana Rucner u čast Nikole Tesle snimila „Sunčana polja“

Nesvakidašnji projekat sada odlazi put Austrije, gde je i sam Nikola Tesla proveo deo svog života. Studirao je u Gracu na Visokoj tehničkoj školi, u periodu od 1875. do kraja 1878. godine. Takođe, značaj Teslinih otkrića prepoznat je i od strane austrijskih naučnih institucija. Tako da mu je Tehnički univerzitet u Beču 1908. godine dodelio počasni doktorat. Kompanija Telekom Srbija, na tom istom mestu, simbolično poklanja svim građanima i gostima Beča digitalnu predstavu na otvorenom. Tako će se publika uveriti u magiju “Teslinog vremeplova”.

“Teslin vremeplov” je nedavno ovenčan prestižnim priznanjem BalCannes 2017. za najbolji regionalni projekat na Weekend Media Festivalu u Rovinju. A, 2016. godine nagrađen je evropskom nagradom “PR Excellence Award”, kao jedan od pet najboljih projekata u kategoriji “Nauka i obrazovanje”.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde