“Teret” Ognjena Glavonića deo filmske ponude HBO GO i Cinemax 2

0
82
"Teret" Ognjena Glavonića deo filmske ponude HBO GO i Cinemax 2
“Teret” deo filmske ponude HBO GO i Cinemax 2

Film je svetsku premijeru imao na Kanskom festivalu 2018. godine.

Nagrađivani srpski film “Teret”, u režiji Ognjena Glavonića, biće dostupan putem HBO GO usluge videa na zahtev od 28. septembra, kada će imati premijeru i na kanalu Cinemax 2 (20,30h).

“Teret” prati Vladu, koji radi kao vozač kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije, 1999. godine. Prevozeći nepoznati teret sa Kosova za Beograd, on prolazi kroz nepoznatu teritoriju, pokušavajući da se snađe u zemlji razorenoj ratom. Vlada zna da će nakon što obavi posao morati da se vrati kući i suoči sa posledicama onoga što je učinio.

Film “Teret” Ognjena Glavonića na repertoaru bioskopa u Americi

Glavnu ulogu igra Leon Lučev, a pored njega se u filmu pojavljuju i Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Igor Benčina i Ivan Lučev. Ovo ostvarenje Ognjena Glavonića prikazan je na preko 80 međunarodnih festivala, osvojivši 25 nagrada. Među njima su i one za najbolji film na Festivalu autorskog Filma u Beogradu; i Zagreb Film Festivalu; nagrada za najboljeg reditelja na festivalu u Marakešu; kao i Srce Sarajeva za najboljeg glumca koje je dobio Leon Lučev.

Nedavno je počelo i bioskopsko prikazivanje “Tereta“ u SAD-u, gde je film već naišao na pozitivne reakcije američke kritike. “The New York Times” ga je izdvojio kao “izbor kritičara”. Odlične recenzije objavljene su i u nekim od najrelevantnijih časopisa za film i kulturu.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde