Tarik Filipović sa monodramom “Ćiro” pred beogradskom publikom

0
178

Tarik Filipović "Ćiro", sa monodramom prvi put pred bg publikomNa sceni Ustanove kulture “Vuk Karadžić” Tarik Filipović će jubilarni 50. put izvesti svoju mondramu o legendi jugoslovenskog i hrvatskog fudbala.

Poznati glumac i voditelj, prvi put će gostovati pred beogradskom publikom sa monodramom “Ćiro”. I to, 27. aprila sa početkom u 20 časova u UK “Vuk Karadžić”. Ova predstava izaziva ogroman interes u celom regionu. Dobila je visoke ocene i od kritike i od publike za maestralnu glumu i kvalitetan, duhovit tekst.

Legendarni fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević je zanimljiva i jedinstvena pojava. On je inspirisao Tarika Filipovića i dramaturga Antonia Gabelića da napišu tekst o njegovom životu. Dugogodišnje Tarikovo i Ćirino prijateljstvo, kao i dani provedeni u svojevrsnoj ispovedaonici o njegovom životu i glumčevo imitiranje fudbarskog trenera, bili su srž ove zanimljive predstave. Ona na jedan specifičan način dovodi publiku do smeha, ali i suza.

TARIK FILIPOVIĆ: Ćiro Blažević je moja muza
Dugogodišnji prijatelji i zaljubljenici u fudbal Ćiro Blažević i Tarik Filipović Instragram
Dugogodišnji prijatelji i zaljubljenici u fudbal Ćiro Blažević i Tarik Filipović, Foto: Instragram / Lejla Filipović

Ćirine rečenice mnogi citiraju već decenijama. Njegovo prepoznatljivo “sine moj”, kao i neposrednost, ali i ekscentričnost, dali su mu neizbrisivi pečat. U monodrami Filipović, inače strastveni fudbalski navijač, progovara o tome šta je Blažević predstavljao za njega lično kroz period odrastanja i sazrevanja.

Karte za predstavu “Ćiro” prodaju se na blagajni UK “Vuk Karadžić” po ceni od 1.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde