Tanderbal 2018: Tiska girlanda, Natenane spust, koncerti “Galije”, “Kerbera”, “Balkanike”…

0
237

Sve je spremno za drugi festival na obali Tise, organizatori su pripremili bogat i zanimljiv program.

Tanderbal 2018: Tiska girlanda, Natenane spust, koncerti "Galije", "Kerbera", "Balkanike"...
Foto: Promo

Trka sa lubenicama, Tiska girlanda, Natenane spust, takmičenje u pripremanju riblje čorbe… ovo je samo deo sadržaja koji će biti tokom trodnevne fešte prvog avgustovskog vikenda u Bečej. Jedinstvena manifestacija na obali Tise – Tanderbal 2018 održaće se od 3. do 5. avgusta, a organizator je Turistička organizacija Bečej.

Tanderbal 2018: Tiska girlanda, Natenane spust, koncerti "Galije", "Kerbera", "Balkanike"...Na Zelenom korzou će se tokom trajanja festivala nalaziti Etno bazar, a posetioce prvog dana Tanderbala, u petak, 3. avgusta, očekuje i nastup dečjeg hora “Bubamare”, a posle svečanog otvaranja i vatrometa koncert niške grupe “Kerber”, a potom i “Sanje Ilića i Balkanike”.

Provedi vikend na Tisi: Tanderbal, festival na vodi u Bečeju
Tanderbal 2018: Tiska girlanda, Natenane spust, koncerti "Galije", "Kerbera", "Balkanike"...
Tiska girlanda, spajanje Banata i Bačke, Foto: Promo

U subotu, 4. avgusta, održaće se od 10 do 12h međunarodni plivački maraton. Potom, uslediće Tiska girlanda, kojom će se spojiti simpolično gradovi Bečej i Novi Bečej.
– I ove godine spajamo Banat i Bačku. Ukoliko želite da budete deo Tiske girlande (ljudskog lanca u Tisi) pridružite nam se u subotu, 4. avgusta u 13h. Možete se i ranije prijaviti, a za svakog učesnika pripremili smo suvenir – zaštitni znak Tiske girlande! – obaveštavaju organizatori.

Završen Vrnjački karneval 2018: Karneval je sad u Banji, k’o brazilski – ništa manji
Za svakog učesnika Tiske girlande pripremljen je i suvenir
Za svakog učesnika Tiske girlande pripremljen je i suvenir

U popodnevnim satima u subotu najmlađi posetioci moći će da se druže i nešto novo nauče na radionicama za decu. A, od 17h posetioce očekuje još jedno zanimljivo takmičenje – trka sa lubenicama. Ovo nadmetanje je na prošlom Tanderbalu pobralo brojne simpatije, pa će se zato organizovati i ovog leta na Tisi. Cilj takmičenja je preplivati Tisu sa lubenicom. Mesto okupljanja je kod kampa “Vilača”, a organizator je obezbedio oko trideseatk lubenica. Zainteresovani takmičari trebalo bi da se prijave na vreme za učešće u ovoj interesantnoj aktivnosti. Pre nego što na scenu izađu članovi bečejske grupe “Sigma” i niške “Galije”, u subotu uveče organizovaće se Tiski cvet – takmičenje za parove.

Lovefest 2018: Spektakularan upad Ultra ziplajnom na festival
collage natenane spust
Svaki učesnik spusta dobija pravilnik o spustu i lančić veslo – zaštitni znak Natenane spusta

U nedelju će se održati kajak miting, a onda i Natenane spust.
– Lagana vožnja čamcem, divna Tisa, ostrvo, peščana plaža… Sve ovo možete doživeti na Natenane spustu koji će se održati u nedelju, 5. avgusta sa početkom u 10h. Pozivamo sve zainteresovane da se priključe spustu. Možete se prijaviti do 1.avgusta, ali je moguće i prijavljivanje na licu mesta. Organizator je obezbedio određen broj čamaca za prevoz osoba koje nemaju sopstveno plovilo, a žele da učestvuju na spustu. Odrasle osobe plaćaju simboličnu cenu “karte” od 300 dinara, dok deca do 12 godina plaćaju 150 dinara. Molimo i građane koji imaju svoj čamac i žele porodično ili sa prijateljima da učestvuju u spustu da se registruju kod organizatora na dan spusta. Punkt organizatora gde će se vršiti registracija i skup učesnika spusta je splav “Šlajz” na Tisi. Ukrcavanje i registacija će se vršiti u periodu od 09,30 do 10h. Svaki učesnik spusta dobija pravilnik o spustu i lančić veslo – zaštitni znak Natenane spusta! – saopštili su organizatori.

Razmrdaj čula: Mountain Music Fest 2018 na Divčibarama 18. avgusta

lubenice oldajmeriU popodnevnim satima u nedelju održaće se VII Međunarodna smotra oldtajmera i tomosa, kao i takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Obezbeđene su robne nagrade za najbolje tri čorbe. Posle nastupa članova KUD “Petefi Šandor” i “Đido”, te dečjeg hora “Bubamara”, posetioce će zabaviti grupe “Džoker” iz Novog Knjaževca i “Sveti gral” iz Novog Bečeja.

25. Drinska regata: Ceca Ražnatović oborila sve rekorde posećenosti
collage tur slagalica
Tanderbal je proglašen za najuspešniju novu manifestaciju u Srbiji za 2017. godinu

Organizatori najvećeg festivala na reci Tisi, bečejskom Tanderbalu, očekuju da će se svi posetioci dobro provesti i da će vremenske prilike biti naklonjene ovom jedinstvenom događaju.
Inače, na XI Susretima organizatora manifestacija Srbije – Zlatibor 2018, Tanderbal je proglašen za najuspešniju novu manifestaciju u Srbiji za 2017. godinu.

Tanderbal 2018: Tiska girlanda, Natenane spust, koncerti "Galije", "Kerbera", "Balkanike"...
J. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde