“Tajno”, novi studijski album Alena Islamovića sa 17 pesama

0
219

Posle šestogodišnje diskografske pauze, na tržištu je novi studijski album poznatog muzičara.

Jedan od najpoznatijih pevača u regionu, Alen Islamović, objavio je album “Tajno” (Croatia Records). Na izdanju 17 pesama, među kojima su neke znane publici, ali su u novim aranžmanima poput “Hej, Bihaću jedini si”; “Samo nebo zna”; “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna”.

Alen je album najavio duetom “Nije mi dobro”, koji je otpevao sa koleginicom Enelom Palavrom. Pevačica, inače, ima bosanske korene, ali već dugo živi i radi u SAD-u. Alen i Enela su zajedničku numeru izveli nedavno na CMC festivalu u Vodicama.

“Jedino”, duet Zorana Kikija Lesendrića i Alena Islamovića

Islamović je profesionalnu karijeru započeo 1980, kada je kao basista svirao u grupi “Divlje jagode”. Ubrzo nakon odlaska pevača Tonija Jankovića preuzeo je ulogu lead vokala, pa je bend 1982. objavio album “Motori”. Naslovna pesma postala je ultimativni hit “Divljih jagoda”. Alenova upečatljivost na sceni donela mu je vrlo brzo i poziv Gorana Bregovića, ali se na njegovu odluku čekalo nekoliko godina.

Foto: Facebook / Alen Islamović

Iako se činilo da nije lako zauzeti poziciju koju je svojim vokalnim izražajem i pojavom zauzimao Željko Bebek, pa nakratko i Mladen Vojčić Tifa, Alen Islamović uspeo je “Bijelom dugmetu” privući novu publiku. O njegovom transferu se pričalo kao najvećem do tada. U “Dugmetu” je proveo četiri godine i snimio tri albuma – “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo”; “Mramor, kamen i željezo”; “Ćiribiribela”. Posle toga je započeo novo poglavlje – svoju solo karijeru. Prvi samostalni studijski album “Haj, nek se čuje, čuje, haj nek se zna” objavio je za tadašnji “Jugoton” 1989. Od tada do danas je u svojoj diskografiji upisao osam studijskih i dva live albuma.

ALEN ISLAMOVIĆ: Supruga mi se nikad nije mešala u posao

Na albumu “Tajno” nalazi se i nedavno objavljeni duet sa Zoranom Kikijem Lesendrićem “Jedino”.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde