Svirke iznenađenja filharmoničara u Lazarevcu, Grockoj i Surčinu

0
20

Filharmonijska muzika je svuda! U to se nedavno uverila i publika koja je uživala u iznenadnim koncertima na različitim lokacijama.

Beogradska filharmonija je opet oduševila prolaznike i to na tri različita mesta, priredivši tri svirke iznenađenja u isto vreme. Svi koji su se zatekli u pešačkim zonama Lazarevca, Grocke ili Surčina, uživali su u mini nastupima različitih filharmonijskih ansambala.

Muzika svuda: Gde je to sve Beogradska filharmonija ove sezone

Nakon što je iznenadila sugrađane koncertom u centru grada pre nekoliko nedelja, Beogradska filharmonija odlazi u udaljene gradske opštine šireći ideju nove sezone, a to je “Muzika svuda”! Tako su u Lazarevcu nastupili klarinetisti, oboisti, fagotisti, trubači, hornisti i kontrabasista, napravivši pravo veselje uz delove iz Rosinijevog “Seviljskog berberina”.

Svirke iznenađenja filharmoničara u Lazarevcu, Grockoj i Surčinu
Svirke iznenađenja priredili su filharmoničari građanima u tri mesta

Za vedru atmosferu u Grockoj zaslužan je šarmantan ansambl od tri flautistkinje i perkusioniste. Zvuk pikola, flauta i dairi, oduševio je prolaznike uz pastoralni repertoar kojim su filharmoničari prizvali vreme nekadašnjih trubadura. A, u Surčinu je kvartet trombona pokazao svu moć, ali i džezerske veštine na svojim instrumentima.

Nastavak online sezone: “Frankenštajn” u Filharmoniji

Filharmonija u novoj sezoni poručuje da je “Muzika svuda” ne samo iznenadnim nastupima za sve građane, već i izmeštanjem svog repertoara u prodavnice; različite poslovnice; automobile; zdravstvene ustanove; knjižare; javne prostore u kojima se slušaju snimci nastupa koji se održavaju u filharmonijskoj Sali.

U ovoj akciji joj se pridružuju brojni partneri uz koje Filharmonija širi pozitivnu energiju, odlazeći tamo gde je publika, sa željom da njena muzika bude svima lako dostupna.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde