Svi u glas: Zimski koncert dece iz Svratišta u Narodnom pozorištu u Beogradu

0
67

Art Aparat će i ove godine napraviti svoj već tradicionalni zimski koncert. Deca iz Svratiša pevaće sa svojim prijateljima iz drugih horova i popularnih bendova.

Svi u glas: Zimski koncert dece iz Svratišta u Narodnom pozorištu u Beogradu

Zimski koncert dece iz Svratišta i prijatelja, pod nazivom “Svi u glas”, biće održan 18. januara u 12h na sceni “Raša Plaović” u Narodnom pozorištu u Beogradu. Na koncertu će nastupiti i dečji hor ” RocHoir kids”, poznati romski sastav “Roma Sijam” i jazz swing duo “Nusha&Pavi”.

Zimski dečiji bal 18. januara u Domu Vojske Srbije

Iza zanimljivog i plemenitog muzičkog poduhvata koji okuplja predstavnike šire javnosti i decu iz Svratišta, stoji muzička pedagoškinja Maja Ćurčić iz udruženja Art Aparat, pod čijim je vođstvom prvo nastalo Raspevano Svratište. Ona je pre sedam godina volonterski pokrenula projekat obrazovanja dece koja su uključena u život i rad na ulici. Do sada je taj hor održao pet koncerata i nastupao sa brojnim horovima i muzičarima (Viva Vox; Horkestar; Duga; Horislavci…).

Svi u glas: Zimski koncert dece iz Svratišta u Narodnom pozorištu u Beogradu

Rad sa decom, mladima ali i svima koji su želeli da se priključe, vremenom je nadrastao samo Raspevano svratište, pa danas slogan “Svi u glas” najbolje opisuje misiju udruženja Art Aparat koje se od 2015. godine bavi podržavanjem različitih, a posebno najosetljivijih društvenih grupa kroz muziku.

“Vrabac Džoni” – prvi roman za decu glumca Nikole Đurička

Ove godine projekat “Svi u glas” uključio je i više od 20 pripadnika šire javnosti. Oni su se iz ljubavi prema muzici i posvećenosti plemenitim ciljevima, okupili i mesecima zajedno uvežbavali pesme sa decom iz Svratišta, kako bi ih zajedno izveli na sceni Narodnog pozorišta.
Posetioci koncerta imaće priliku da čuju popularne pesme u jazz i swing aranžmanima, edukativne dečje pesmice i pesme na romskom jeziku.

SBB fondacija uručila nagradu četvrtog izazova “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”
Svi u glas: Zimski koncert dece iz Svratišta u Narodnom pozorištu u Beogradu

– Uradili smo mnogo toga ove godine. Počeli smo da pevamo na romskom jeziku, upoznavali se i pevali sa različitim muzičarima, a prvi put smo otvorili naša vrata za sve vas koji ste želeli da pevate sa nama i postali smo jedan veći i glasniji hor! Dođite da nas čujete, imamo svašta da vam pokažemo! Nastupićemo sa našim bendom i za vas spremamo ozbiljno gruvanje! – kaže raspevana družina “Svi u glas”.

Ulaz je besplatan. Projekat su podržali IWC Belgrade; Ministarstvo kulture Republike Srbije; i Trag fondacija.

Stiže crtać “Vreme je za sankanje”, tu je i numera “Najbolji dan”

“Roma Sijam” je poznati romski sastav, koji je svojim energičnim nastupom i autentičnom muzikom, uspeo munjevitom brzinom da zainteresuje javnost i osvoji publiku. Njihovi nastupi na takmičenjima “X Factor Adria” i “Pinkove Zvezde – All stars” oduševili su i žiri i gledaoce. Prepoznatljiv stil koji ovaj sastav neguje je fuzija hip hopa, balkanske muzike, ali i drugih muzičkih pravaca. Bend često nastupa u zemlji i inostranstvu.

Pretpremijera dečje predstave “Nepoznata simfonija cvrčka i mrava”

“RocHoir kids” je nastao iz potrebe da se današnjem detetu predškolskog i školskog uzrasta pruži mogućnost izbora. Naziv “RocHoir” proistekao je iz igre engleskih reči ROCK & CHOIR (rok muzika i hor). Spajanjem ova dva vida muzičkog izražavanja objedinili su različite muzičke i kulturološke vrednosti, u cilju promovisanja rok kulture koja je zasnovana na filozofiji bunta i kritičkog mišljenja.

Beogradska zima 2019-2020: 700 sati besplatnog programa za 77 dana

“Nusha&Pavi” su šarmantni dvojac iz Beograda. U pitanju je par putujućih muzičara koji svira širom Evrope, a njihove obrade različitih jazz, evergreen, romskih i drugih pesama u swing/jazz stilu, donose vedri duh prošlih vremena.

E. A. / Foto: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde